14 чудни работи кои сите ги правиме, но не сакаме да признаеме никому


14 чудни работи кои сите ги правиме, но не сакаме да признаеме никому

Шетаме во пижами, не се чешламе, не ја миеме косата кога планираме да го минеме целиот ден дома сами со себе.

13-chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-no-ne-sakame-da-priznaeme-nikomu-01.jpg

Сите имаме по некоја навика која не можеме да ја објасниме. Понекогаш правиме глупави работи кои навистина немаат смисла.

Чудни работи кои сите ги правиме, но не сакаме да признаеме никому:

- Изгледаме сериозно, додека размислуваме на милион апсурдни работи, кои чудно, но на нас ни се неверојатно важни.

- Понекогаш ги „сечеме“ ноктите со заби.

- Јадеме во кревет и спиеме со трошките.

13-chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-no-ne-sakame-da-priznaeme-nikomu-02.jpg

- На фризерот му велиме дека ни се допаѓа новата фризура, но всушност сметаме дека е вистински хорор и ни се плаче.

- Си правиме чудни фризури, кои ни стојат ужасно, и потоа се фотографираме.

13-chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-no-ne-sakame-da-priznaeme-nikomu-03.jpg

- Шетаме во пижами, не се чешламе, не ја миеме косата кога планираме да го минеме целиот ден дома сами со себе.

- Си ги мирисаме облеката и чорапите за да провериме дали може да ги носиме повторно или е време да ги испереме.

13-chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-no-ne-sakame-da-priznaeme-nikomu-04.jpg

- Свесно си го комплицираме животот.

- Купуваме продукти само затоа што се на попуст, дури и кога не ни требаат.

13-chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-no-ne-sakame-da-priznaeme-nikomu-05.jpg

- Ги следиме животите на поранешните партнери на социјалните мрежи, само за да си докажеме дека не вредат.

- Но, едновремено на социјалните мрежи лажно го претставуваме нашиот живот.

13-chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-no-ne-sakame-da-priznaeme-nikomu-07.jpg

- Правиме тон чудни тестови на Фејсбук за нашата личност, иако знаеме дека во тоа нема никаква вистина.

- Правиме неверојатен хаос и понекогаш не го чистиме неколку дена, затоа што не знаеме од каде да почнеме.

13-chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-no-ne-sakame-da-priznaeme-nikomu-08.jpg

- Понекогаш ја делиме кабината во тоалетот со пријател само да не прекинеме забавен муабет.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Чудни работи кои сите ги правиме, а никој не знае зошто Сите луѓе имаат некои чудни навики, а повеќето од нив ги правиме речиси сите, бе...
8 работи заради кои вашите соседи може да ве „замразат“ Можеби не сте свесни, но со некои постапки веројатно предизвикувате да сте им ом...
11 чудни работи поради кои можете да бидете уапсени во Европа Некои од овие закони навистина би си ги посакале во Македонија како што е забран...