10 традиции од разни земји во светот што за нас се необични


10 традиции од разни земји во светот што за нас се необични

Ракување со плукање на рацете пред тоа е традиција за поздравување во Масаи племето.

10-tradicii-od-zemji-svetot-shto-kje-ve-vchudovidat-01.jpg

Сигурно најмалку еднаш при патување сте доживеале културолошки шок.

Во некои земји низ светот навистина се живее драстично поинаку отколку кај нас.

Традиции од земјите низ светот што ќе ве вчудовидат:

Нема користење на тоалетот 3 дена по свадбата во Тидонг, Индонезија, инаку се верува дека бракот нема да биде среќен.

10-tradicii-od-zemji-svetot-shto-kje-ve-vchudovidat-03.jpg

Ракување со плукање на рацете пред тоа е традиција за поздравување во Масаи племето.

10-tradicii-od-zemji-svetot-shto-kje-ve-vchudovidat-04.jpg

Во Индија нема тоалетна хартија, туку се мијат со мала кофа што стои до шолјата.

10-tradicii-od-zemji-svetot-shto-kje-ve-vchudovidat-02.jpg

Не се подаруваат жолти рози во Мексико, бидејќи се поврзуваат со смртта.

10-tradicii-od-zemji-svetot-shto-kje-ve-vchudovidat-05.jpg

Пред свадбата се кршат чинии во Германија, кои потоа младоженците треба да ги склопат – се верува дека работата заедно ќе им донесе среќа во бракот.

10-tradicii-od-zemji-svetot-shto-kje-ve-vchudovidat-06.jpg

Уште 5 традиции на следната страна...Би можело да ве интересира:

16 прекрасни работи кои се случија во светот во 2018 Среде ова медиумско сивило вистинско освежување се информациите од типот на оваа...
5 работи што сите треба да ги научат за подобро да го ценат светот око... Светот се состои од убава природа, уметност, храна и низа други нешта. Постојат ...
Чудни работи кои луѓето ги прават за роденден во различни земји низ св... За некои, роденденот е најубавиот ден во годината, на кој му се радуваат и голем...