Илустрации што предизвикуваат носталгија


Илустрации што предизвикуваат носталгија

Факт е дека интернетот и технологијата направија вистинска револуција во светот.

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-01.jpg

Ова се алатки што ни ги олеснуваат секојдневните обврски, ни даваат пристап до разни информации и ни овозможуваат да бидеме во контакт со целиот свет.

Сепак, и покрај сите предности, јасно е дека технологијата има и свои недостатоци. Технологијата значително ја промени нашата интеракција со светот, нè направи позатворени и ја ограничи комуникацијата во живо.

Следниве илустрации ќе ве потсетат на времињата кога не бевме волку зависни од технологијата и сигурно ќе ви предизвикаат носталгија:

Љубовта секогаш се изјавуваше во живо

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-02.jpg

Денес можете да ги искажите вашите чувства со помош на социјалните мрежи

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-03.jpg

За време на дружбата со пријателите, сите учествуваа во разговорот

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-04.jpg

Денес сите се фокусираат на тоа да објават фотографија, без да сфатат дека ја испуштиле целата средба

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-05.jpg

За време на јадење, главниот фокус на сите беше храната и уживањето во неа

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-06.jpg

Денес поважно е да се направи фотографија од оброкот

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-07.jpg

Пред технологијата, родителите беа како енциклопедија за нивните деца

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-08.jpg

Денес нивното знаење е заменето со интернет

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-09.jpg

Флертувањето се одвиваше во живо

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-10.jpg

Денес апликациите за состанување се најлесниот начин да одредите дали некој би бил добар за вас

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-11.jpg

Доколку ви се допаѓаше некој, моравте да се распрашувате за него

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-12.jpg

Денес доволно е само да го посетите онлајн профилот на личноста што ви се допаѓа

ilustracii-shto-predizvikuvaat-nostalgija-kakov-beshe-zhivotot-pred-tehnologijata-13.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

10 илустрации за моќта на добрите желби Посакувам да имаш доволно сила да ја пребродиш смртта на саканата личност. ...
13 илустрации за маките на секој човек Која е најголемата мака на старите луѓе? Осаменоста. Што ги мачи сè почесто луѓе...
Илустрации што ќе направат да се вљубите во снегот Снежна покривка на куќите, автомобилите и дрвјата и магични светилки кои го наја...

Најчитани неделава