Посебни влечки за во тоалет и уште 7 строги навики за хигиена на Јапонците


Посебни влечки за во тоалет и уште 7 строги навики за хигиена на Јапонците

Кога ќе влезат во тоалет Јапонците облекуваат посебни влечки, а тие што ги носат низ домот ги оставаат пред вратата од тоалетот.

posebni-vlechki-za-vo-toalet-i-ushte-7-strogi-naviki-za-higiena-na-japoncite-01.jpg

Тоа што е нормално во Јапонија, честопати е чудно за нас. Во јапонските домови нивото на хигиена се одржува на многу високо ниво.

Хигиенски навики од секојдневието на Јапонците:

Кога ќе влезат во тоалет Јапонците облекуваат посебни влечки, а тие што ги носат низ домот ги оставаат пред вратата од тоалетот.

posebni-vlechki-za-vo-toalet-i-ushte-7-strogi-naviki-za-higiena-na-japoncite-02.jpg

По шетањето надвор, не ги мијат само рацете, туку го плакнат и грлото.

posebni-vlechki-za-vo-toalet-i-ushte-7-strogi-naviki-za-higiena-na-japoncite-03.jpg

На гостите им се даваат влечки за една употреба, кои се фрлаат откако тие ќе си отидат.

posebni-vlechki-za-vo-toalet-i-ushte-7-strogi-naviki-za-higiena-na-japoncite-04.jpg

Водата од чешма им е совршена за пиење затоа што има строга контрола и таа мора да задоволува неверојатно високи стандарди за филтрација.

posebni-vlechki-za-vo-toalet-i-ushte-7-strogi-naviki-za-higiena-na-japoncite-05.jpg

Уште 4 хигиенски навики на следната страна...Би можело да ве интересира:

8 навики на жените кои не се сакаат доволно себеси Се присилуваат да прават работи кои не сакаат да ги прават и често не ги слушаат...
„Направи сам“ проекти, јавен превоз, список за пазарење: Навики на луѓето кои умеат да штедат На листата на најтешки работи во животот кои треба да ги научите, секогаш има ме...
Навики на луѓето кои никогаш не се под стрес Стресните ситуации во денешното динамично темпо на живот се речиси неизбежни, но...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg