Тешката страна на секоја професија - работите кои не ги гледаме


Тешката страна на секоја професија - работите кои не ги гледаме

Како изгледаат рацете на работник кој работи во фабрика за цемент? Каков стрес доживува капетанот кога ќе наиде на море преполно мраз? Што сè минуваат докторите за да дојдат до позиција да работат со пациенти?

teshkata-strana-na-sekoja-profesija-rabotite-koi-ne-gi-gledame-01.jpg

На работа секој има различно искуство – некој работи со луѓе на кои животот им е во опасност, друг работи на ризично место врзан со кабли, трет работи во фабрика каде штетните материи влијаат на рацете, но и на целото тело... Секоја професија има своја тежина.

Не е лесно дури и да сте заглавени во канцеларија цел ден пред компјутер и никогаш да не им доаѓа крај на бројките и анализите.

Тешката страна на секоја професија:

„Јас работам во фабрика за цемент. Вака изгледаат моите раце по еден ден работа во прашина и нечистотија. Изберете ја својата професија паметно, деца…“

teshkata-strana-na-sekoja-profesija-stranata-koja-ne-ja-gledame-02.jpg

„Јас сум градежен работник, доставата на храна на пауза ми изгледа вака...“

teshkata-strana-na-sekoja-profesija-stranata-koja-ne-ja-gledame-03.jpg

„Ветеринар сум и навистина е тешко да натерате куче да остане мирно за време на зрачење. Потребни се колачиња за кучиња, трпение и уште трпение.“

teshkata-strana-na-sekoja-profesija-stranata-koja-ne-ja-gledame-04.jpg

„Мојата сопруга е медицинска сестра и вака си го пакува појадокот за да биде заштитен од сè.“

teshkata-strana-na-sekoja-profesija-stranata-koja-ne-ja-gledame-05.jpeg

„Како пилотот си го чисти ветробранското стакло на авионот...“

teshkata-strana-na-sekoja-profesija-stranata-koja-ne-ja-gledame-06.jpg

„Локал за палачинки го ангажираше овој човек со јастребот за да ги исплаши галебите“.

teshkata-strana-na-sekoja-profesija-stranata-koja-ne-ja-gledame-07.jpg

Уште 6 професии на следната страна...Би можело да ве интересира:

Тешката страна на работата во кујна во ресторан - работите кои не ги гледаме (фото) „На крајот од смената вчера. Не постојат доволно раце кои би можеле да се справа...
Секоја жена треба да има... Секоја жена треба да има доволно пари за да живее сама, без разлика дали е од по...
Зошто во некои земји луѓето возат од левата страна? Како и со сè останато, постои многу јасно објаснување зошто луѓето, во некои зем...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg