Конфети од лисја од дрвја и уште 13 трикови како да не ја загадувате природата


Конфети од лисја од дрвја и уште 13 трикови како да не ја загадувате природата

Супермаркет прави џус од непродаденото овошје за да не се фрли ништо и уште неколку одлични идеи за кои природата ќе ни благодари.

konfeti-od-lisja-od-drvja-i-ushte-13-trikovi-kako-da-ne-ja-zagaduvate-prirodata-01.jpg

Состојбата на планетата зависи од нас и затоа треба да се потрудиме да не ја уништуваме. Нашите мали секојдневни постапки може да имаат големо влијание врз неа и затоа секој треба да тргне од себе и да направи сè што е во негова моќ за да ѝ помогне на планетата.

Трикови од луѓе како помалку да ја загадуваме планетата:

Направете конфети од лисја од дрвја наместо од хартија

konfeti-od-lisja-od-drvja-i-ushte-13-trikovi-kako-da-ne-ja-zagaduvate-prirodata-02.jpg

„Од стари материјали правам мини уметнички дела за подарок“

konfeti-od-lisja-od-drvja-i-ushte-13-trikovi-kako-da-ne-ja-zagaduvate-prirodata-03.jpg

Четка за заби со заменлива глава за да не мора да купувате нова со рачка и да ја загадувате околината со пластика

konfeti-od-lisja-od-drvja-i-ushte-13-trikovi-kako-da-ne-ja-zagaduvate-prirodata-04.jpg

Виткање на продукти во Индија во листови од банана, наместо во хартија

konfeti-od-lisja-od-drvja-i-ushte-13-trikovi-kako-da-ne-ja-zagaduvate-prirodata-05.jpg

Библиотека каде хигиеничарите ги носат сите книги кои луѓето ги оставиле во корпите за отпадоци

konfeti-od-lisja-od-drvja-i-ushte-13-trikovi-kako-da-ne-ja-zagaduvate-prirodata-06.jpg

„Како камионџија ми здодеа да гледам ѓубре оставено насекаде од другите возачи, па одлучив да го собирам и да бидам промената што сакам да ја видам во светот“

konfeti-od-lisja-od-drvja-i-ushte-13-trikovi-kako-da-ne-ja-zagaduvate-prirodata-07.jpg

„Си направив украс за во градината од стара трамболина“

konfeti-od-lisja-od-drvja-i-ushte-13-trikovi-kako-da-ne-ja-zagaduvate-prirodata-08.jpg

Уште 7 идеи на следната страна...Би можело да ве интересира:

7 трикови за да изгледате подобро на Инстаграм фотките Од избор на аголот на фотографирање до поставеноста на телото, како да испаднете...
Совети кои ќе ви помогнат да не им се вратите на лошите навики Многу често зборуваме за штетниот ефект на одредени навики, но сепак и покрај то...
Трикови кои треба да ги имате на ум за да се спасите во опасни ситуации Не треба да се размислува на лоши сценарија и ситуации, но добро е да сте секога...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg