10-те најмали држави во светот и 10-те држави со најмалку жители во 2022 година

Ватикан – 800 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-12.jpg

Науру – 10.876 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-13.jpg

Тувалу – 11.931 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-14.jpg

Палау – 18.169 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-15.jpg

Сан Марино – 34.017 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-16.jpg

Лихтенштајн – 38.250 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-17.jpg

Монако – 39.511 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-18.jpg

Свети Кристофер и Невис – 53.544 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-19.jpg

Маршалски Острови – 59.610 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-20.jpg

Доминика – 72.167 жители

10-te-najmali-drzhavi-vo-svetot-i-10-te-drzhavi-so-najmalku-zhiteli-vo-2022-godina-21.jpg

Спирова С. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Корисни трикови што ги научивме во училиште, а ни служат за цел живот За разлика од новите генерации кои користат паметни табли и голем број надредни ...
Зошто со годините значително се намалува бројот на вистински пријатели (и зошто тоа е во ред)? Колку сте постари, толку помалку трпите одредени работи, а и помалку им верувате...
Секојдневни работи што се забранети во Северна Кореја Знаевте ли дека луѓето во Северна Кореја немаат слобода сами да ја избираат свој...
Најморничавата зграда во Њујорк - Џон Ленон бил убиен пред влезот, опседната е од дух на расплакана ... Велат дека во зградата Дакота во Њујорк живеат многу духови, меѓу кои духот на д...
Зошто водата во океаните и морињата е солена? Водата покрива околу 71% од површината на Земјата, а поголемиот дел од неа е сол...
47 дена била сама во дивината, торнадо ја фрлило низ прозорец: 5 луѓе кои преживеале вистински кошма... Тереза од САД влегла во нејзиниот замрзнувач со цел да се заштити од торнадо, но...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg