Поларно мече ги прави своите први чекори


Поларно мече ги прави своите први чекори

Малечкото поларно мече кое се роди во зоолошката градина во Германија конечно ги направи неговите први чекори.

polarno-mece-gi-pravi-svoite-prvi-cekori-001.jpg

Мечето старо 14 седмици за првпат излезе надвор заедно со неговата мајка Џована.

Тоа весело ја истражува оградата, се качува на карпите, си игра криенка па дури и ѝ намигнува на камерата.

За цело време неговата мајката внимателно го набљудува и стои над него додека тоа се огледува во езерцето.

Ова е трето малечко на 10-годишната Џована која претходно ги има близнаците Нела и Ноби, кои имаат по три години.

Мечето, кое сè уште нема име, нема да остане малечко за долго бидејќи женките од овој вид растат и до повеќе два метри.

М. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Мачка, која била исчезната 10 години, повторно е дома Алекс очајно ја барала својата мачка и лепела постери во 2009 година , но од неа...
Маче со витилиго секојдневно го менува изгледот и ја изненадува сопственичката која го спасила Мачките се суштества создадени за сакање и бескрајно галење. Ова е прекрасна при...
Заврши најубавата љубовна приказна: Клепетан за последен пат годинава се поздравил со Малена пред да... Клепетан и Малена беа Ромео и Јулија на Балканот, но и на нивната приказна ѝ дој...