Куче или мачка: Што ви носи повеќе поени кај спротивниот пол?

Ако сакате да ја искористите љубовта кон животните за да си најдете момче или девојка, тогаш дознајте како изгледате попривлечни во очите на спротивниот пол.

kuche-ili-machka-shto-vi-nosi-povekje-poeni-kaj-sprotivniot-pol-1.jpg

Страницата за љубители на животни „Petsies“ спроведе истражување на примерок од 1000 луѓе, за да дознае кои се животните што ни носат најмногу поени при запознавањето со спротивниот пол. Бидејќи мачките и кучињата се најчестите домашни миленици во светот, ова истражување се базирало само на нив.

kuche-ili-machka-shto-vi-nosi-povekje-poeni-kaj-sprotivniot-pol-2.jpg

Во текот на истражувањето, на испитаниците им биле прикажувани фотографии на кои потенцијалните партнери држат куче или мачка, забележувајќи притоа колку се зголемува, односно намалува нивната привлечност во очите на другата страна.

kuche-ili-machka-shto-vi-nosi-povekje-poeni-kaj-sprotivniot-pol-3.jpg

Според резултатите од истражувањето, жените им биле за речиси 7% попривлечни на мажите, доколку на фотката имале куче со среден раст. Возрасно куче со мал раст им ја зголемува привлечноста за 3,5%, малечко кученце за 2,9%, а куче со голем раст за 2,6%.

kuche-ili-machka-shto-vi-nosi-povekje-poeni-kaj-sprotivniot-pol-4.jpg

Од друга страна, мажите кои држеле малечко кученце во своите раце, биле за дури 23,8% попривлечни кај припадничките на понежниот пол. Ако имале возрасно куче со мал раст, нивната привлечност била поголема за 3,4%, со среден раст исто така 3,4%, а само за 1,8% со куче со голем раст.

kuche-ili-machka-shto-vi-nosi-povekje-poeni-kaj-sprotivniot-pol-5.jpg

Од некоја причина, мачките немаат ист ефект како кучињата, барем кога е привлечноста на нивните сопственици во прашање. Мажите со возрасна мачка се попривлечни за 4,8%, додека тие со мало маче за 3,7%.

kuche-ili-machka-shto-vi-nosi-povekje-poeni-kaj-sprotivniot-pol-6.jpg

За разлика од нив, мачките не им носат поени на жените. Напротив, дури им одземаат. Тие се за 0.1% помалку привлечни во случај да имаат возрасна мачка, а малото маче им носи предност за само 0.4%. Ќе престане ли некогаш стигмата за лудите жени со мачки?

kuche-ili-machka-shto-vi-nosi-povekje-poeni-kaj-sprotivniot-pol-7.jpg

Доколку сте жена и ви значат ваквите истражувања, тоа значи дека би требало да ја промените својата профилна фотка со мачка, па наместо неа, да си поставите некоја со куче, по можност мало или со среден раст.

kuche-ili-machka-shto-vi-nosi-povekje-poeni-kaj-sprotivniot-pol-8.jpg

Или, едноставно да занемарите сè, надевајќи се дека ќе пронајдете некој што ве сака баш такви какви што сте, независно од видот и големината на вашиот домашен миленик.

М. А. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Одговори на најчестите прашања за мачките: Зошто предат, зошто носат животинки, дали ве сакаат? Мачките се идеални миленици за луѓето што немаат премногу време: независни се, н...
Низ илустрации: Докази дека мачките и кучињата се од различни планети Додека кучето ве гледа како бог, мачката е убедена дека вие сте ѝ слуга. Дали по...
Чував кучиња и мачки - Какво е моето искуство и што можете да очекувате од нив како миленици? Кучето е секогаш умно. Сѐ ве разбира и сѐ ве слуша. Толку е паметно што да можеш...
10 грешки што треба да ги избегнувате ако (првпат) чувате мачка Никако немојте да ѝ ги сечeте ноктите и немојте да ѝ давате млеко – Кои се најче...
Дали вашето куче спие добро + како да му го подобрите квалитетот на сонот? Осигурете се дека е доволно физички активно и не дозволувајте да спие во многу с...
Фотографии кои покажуваат дека животните ја чувствуваат нашата љубов Колку што ние си ги сакаме мачките и кучињата што ги чуваме дома, толку и тие нè...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg