Предизвик: Колку камуфлирани животни ќе најдете?


Предизвик: Колку камуфлирани животни ќе најдете?

На планетава Земја постојат неколку животни кои се апсолутни шампиони кога станува збор нивната моќ да останат неоткриени.

kje-morate-da-poglednete-dvapati-zivotni-koi-sovrsheno-se-kamufliraat-vo-okolinata-01.jpg

Имаат природна биолошка моќ и предност да се маскираат себеси и речиси комплетно да исчезнат во околината во која се наоѓаат за да се спасат од грабливците кои инаку би можеле да ги изедат.

Од гасеници до гуштери кои се камуфлираат како корите на дрвата до пајаци кои изгледаат како песок, ова се некои од најмоќните инсекти кои совршено добро можат да се камуфлираат во својата околина:

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

13 миленици кои одлично би се снашле во улога на човек (фото) Многумина велат дека домашните миленичиња многу си личат со сопственикот, или ба...
Бил стоматолог, продал сè и направил засолниште за животни на Крит (фо... По години кариера тој одлучил дека сака животот да го посвети на нешто сосема по...
Животни кои (речиси) можат да живеат вечно Луѓето секојдневно работат на тоа да ја пронајдат фонтаната на младоста или начи...