Кои се 10-те најскапи раси на кучиња во светот?


Кои се 10-те најскапи раси на кучиња во светот?

Кучињата се најдобар пријател на човекот и оние кои имаат куче се добро запознаени со вистината на овој факт.

koi-se-10-te-najskapi-kucinja-na-svetot-01.jpg

Но, доколку некој сака специфична, посебна раса, во посебна боја и други специфични карактеристики, тогаш може да се очекува дека за нив ќе се плати голема сума на пари на многу места низ светот.

Посебно скапо се поминува со овие 10 раси на кучиња и нивните специфики, заради кои важат за најскапи на светот.

Погледнете како се движат цените за нив:

Померанец (мини шпиц)

670 - 2.100  евра

koi-se-10-te-najskapi-kucinja-na-svetot-02.jpg

Аргентинска дога

850 – 3.400 евра

koi-se-10-te-najskapi-kucinja-na-svetot-03.jpg

Акита

670 – 3.800 евра

koi-se-10-te-najskapi-kucinja-na-svetot-04.jpg

Ротвајлер

850 – 5.000 евра

koi-se-10-te-najskapi-kucinja-na-svetot-05.jpg

Azawakh (чувар и ловец)

2.500 – 5.500 евра

koi-se-10-te-najskapi-kucinja-na-svetot-06.jpg

Уште 5 најскапи кучиња на следната страна...Би можело да ве интересира:

Кучиња кои правилата на сопствениците ги почитуваат на свој начин Сите миленици до одредена мера се истренирани, но понекогаш се доволно паметни з...
Зошто кучињата се лижат себеси и ве лижат вас? Можеби им е здодевно, сакаат да ви покажат љубов или имаат некој медицински проб...
Фотограф прави капчиња за мачки користејќи го нивното крзно Фотографот Рио Јамазаки прави необични капчиња за мачки, изработени од влакна од...