10 чудни факти за животните кои нема да можете да ги заборавите


10 чудни факти за животните кои нема да можете да ги заборавите

Кралството на животните е огромно и доста чудно. Постојат толку многу видови на животни што не треба да нè изненадува кога ќе слушнеме некој нов и интересен факт во врска со нив. 

10_cudni_fakti_za_zivotni_koi_nema_da_mozete_da_gi_zaboravite_01.jpg

Еве 10 чудни факти кои можеби ќе ве остават вчудовидени:

Оваа риба позната како Poecilia reticulata може да раѓа 20-50 нови рипчиња на секои 30 дена.

10_cudni_fakti_za_zivotni_koi_nema_da_mozete_da_gi_zaboravite_02.jpg

Во периодот на парење, лавицата може да се пари до 100 пати на ден, тоа е скоро на секои 17 минути.

10_cudni_fakti_za_zivotni_koi_nema_da_mozete_da_gi_zaboravite_03.jpg

Птицата фламинго ја добива својата розова боја поради сино зелената алга, која е клучна за нејзината исхрана.

10_cudni_fakti_za_zivotni_koi_nema_da_mozete_da_gi_zaboravite_04.jpg

Најстариот пајак на светот умрел на 43 години.

10_cudni_fakti_za_zivotni_koi_nema_da_mozete_da_gi_zaboravite_05.jpg

Под УВ светлина повеќето скорпии имаат способност да светат.

10_cudni_fakti_za_zivotni_koi_nema_da_mozete_da_gi_zaboravite_06.jpg

Уште 5 чудни факти за животните на следната страна...Би можело да ве интересира:

5 раси на кучиња идеални за семејства со дечиња Ветеринарите и познавачите на животни најмногу ги препорачуваат овие 5 раси на к...
„Време е да ги разбудам ова слугиве, да ме нахранат“ - 24 часа од днев... „Драг дневнику, денес се разбудив во 4 часот наутро и трчав низ станот половина ...
Куче не може да сопре со плачење, откако сопствениците го оставиле во ... Тажните невини очи на AJ (Еј Џеј) може кај дел од луѓето ќе ја поткренат свеста ...