Уникатно пријателство: Како бебе лебед и градежник станаа неразделни? (фото)


Уникатно пријателство: Како бебе лебед и градежник станаа неразделни? (фото)

Откако емотивниот Роб му го спасил животот на малиот лебед меѓу нив се создала нераскинлива врска.

unikatno-prijatelstvo-kako-bebe-lebed-i-gradeznik-stanaa-nerazdelni-foto-01.jpg

Роб Адамсон (39) се занимава со градежништво и на едно напуштено градилиште нашол бебе лебед, кој бил повреден најверојатно од напад на некое животно. Роб го земал лебедот кај себе и му го дал името Сиднеј.

unikatno-prijatelstvo-kako-bebe-lebed-i-gradeznik-stanaa-nerazdelni-foto-02.jpg

Откако почнал да се грижи за него, тие станале најдобри пријатели. Роб вели дека го обожава дивиот свет и е воодушевен што има можност за ваква дружба.

Тој се грижи за лебедот како да му е мајка, а Сиднеј дури се спријателил со кучето на Роб со кое си играат и се забавуваат заедно.

unikatno-prijatelstvo-kako-bebe-lebed-i-gradeznik-stanaa-nerazdelni-foto-08.jpg

Роб има кутија до креветот во која живее Сиднеј и открива дека малиот лебед обожава да се милува со него. Единствениот проблем е што Сиднеј често станува во 4 часот наутро.

Како изгледа ова уникатно пријателство:

unikatno-prijatelstvo-kako-bebe-lebed-i-gradeznik-stanaa-nerazdelni-foto-04.jpg

unikatno-prijatelstvo-kako-bebe-lebed-i-gradeznik-stanaa-nerazdelni-foto-09.jpg

unikatno-prijatelstvo-kako-bebe-lebed-i-gradeznik-stanaa-nerazdelni-foto-07.jpg

unikatno-prijatelstvo-kako-bebe-lebed-i-gradeznik-stanaa-nerazdelni-foto-06.jpg

unikatno-prijatelstvo-kako-bebe-lebed-i-gradeznik-stanaa-nerazdelni-foto-05.jpg

unikatno-prijatelstvo-kako-bebe-lebed-i-gradeznik-stanaa-nerazdelni-foto-03.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

5 раси на кучиња идеални за семејства со дечиња Ветеринарите и познавачите на животни најмногу ги препорачуваат овие 5 раси на к...
Зошто кучињата се лижат себеси и ве лижат вас? Можеби им е здодевно, сакаат да ви покажат љубов или имаат некој медицински проб...
Пред и потоа: Колку се менува животот на мачињата откако ќе ги вдомите... Да се чува милениче дома е вистинска среќа и сите кои го делат или некогаш го де...