Последните фотки од најголемата слоница - кралица од Кенија


Последните фотки од најголемата слоница - кралица од Кенија

„Ако не ѝ се доближев со објективот да ѝ погледнам во очите, веројатно немаше да поверувам дека такво суштество постои во светот.“

poslednite-fotki-od-najgolemata-slonica-kralica-od-kenija-01.jpg

Повеќе од 60 години, џиновската слоница позната како F_MU1, живееше во рамнините на Тсаво, Кенија. Таа беше една од последните од овој вид, чии коски покрај сурлата достигаа до земјата.

„Ако постоеше кралица на слоновите, дефинитивно ќе беше таа,“ вели британскиот фотограф кој ги направи последните фотки од неа.

poslednite-fotki-od-najgolemata-slonica-kralica-od-kenija-02.jpg

poslednite-fotki-od-najgolemata-slonica-kralica-od-kenija-03.jpg

poslednite-fotki-od-najgolemata-slonica-kralica-od-kenija-04.jpg

poslednite-fotki-od-najgolemata-slonica-kralica-od-kenija-05.jpg

poslednite-fotki-od-najgolemata-slonica-kralica-od-kenija-06.jpg

poslednite-fotki-od-najgolemata-slonica-kralica-od-kenija-07.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

6 работи кои прават вашата мачка потајно да ве мрази Таа обожава да се милува со вас и да се забавувате заедно, но кога вашите дела п...
На кои важни животни лекции може да ве научи вашата мачка? Иако за мачките се зборува дека не сакаат никој друг освен себе, тоа не е вистин...
Една слика – илјада зборови: Емотивни фотки со воени и полициски кучињ... Оние кои имаат куче, знаат колку е силна врската помеѓу нив, па секој момент со ...