Предмети во домот со кои вашата мачка „не се согласува најдобро“


Предмети во домот со кои вашата мачка „не се согласува најдобро“

Венецијанер ролетни

Овие ролетни се можеби практични, но вашата мачка лесно може да се заглави во нив. Доколку не можете да ги менувате, не ѝ дозволувајте на мачката да им се приближува.

predmeti-vo-domot-na-koi-treba-da-vnimavate-dokolku-chuvate-machka-06.jpg

Освежувач за тоалетна школка

Колку и да не сакате, кога-тогаш, вашата мачка ќе се напие вода од тоалетната школка. Поради ова, важно е да ги тргнете освежувачите од школката.

predmeti-vo-domot-na-koi-treba-da-vnimavate-dokolku-chuvate-machka-07.jpg

Алое вера

Ова растение е одлично за вас, но може да предизвика проблеми кај вашата мачка. Доколку мачката изеде од растението, ќе се појават симптоми како дијареја и повраќање.

predmeti-vo-domot-na-koi-treba-da-vnimavate-dokolku-chuvate-machka-08.jpg

Цвеќиња и растенија

Лилјаните се едни од најотровните растенија за мачки. Доколку сепак чувате лилјани, обрнете внимание на симптоми на труење. Доколку мачката повраќа, нема апетит и е летаргична, веднаш однесете ја на ветеринар.

Ова растение може да ги уништи бубрезите на мачката, и тоа само 36 до 72 часа после консумирање.

predmeti-vo-domot-na-koi-treba-da-vnimavate-dokolku-chuvate-machka-09.jpg

Тесто

Најверојатно немате често тесто за леб во домот, но кога правите, најдобро е да го држите понастрана од мачката.

Дури и малку тесто за леб, ќе го зголеми својот волумен откако ќе се консумира и може дури и да ја убие вашата мачка.

predmeti-vo-domot-na-koi-treba-da-vnimavate-dokolku-chuvate-machka-10.jpg

Спирова С. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Мачка, која била исчезната 10 години, повторно е дома Алекс очајно ја барала својата мачка и лепела постери во 2009 година , но од неа...
Сè што треба да знаете ако одлучите да чувате мачка Чувањето милениче е многу повеќе од тоа да го одржуваме во живот со храна и вода...
11 начини на кои вашата мачка потајно ви кажува дека ве сака Иако не можат да зборуваат и понекогаш изгледаат како да не искажуваат емоции, м...

Најчитани неделава