7 постапки кои не смее да си ги дозволите во љубовните кавги


7 постапки кои не смее да си ги дозволите во љубовните кавги

Лесно е да ја повредиме саканата личност, без оглед дали тоа е свесно или несвесно. Затоа важно е за време на кавгите да имате одредени правила кон кои ќе се придржувате.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-6.jpg

Кавгите и расправиите се сосема нормална појава, но овие 7 постапки дефинитивно не се.

1. Не ги вклучувајте другите членови од семејството во вашите кавги.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-1.jpg

2. Избегнувајте насилство во било каков облик.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-2.jpg

3. Не мешајте „баби и жаби“.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-3.jpg

4. Никогаш не се заканувајте со разделба или развод.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-4.jpg

5. Никогаш не ја напуштајте просторијата среде кавга.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-5.jpg

6. Не спијте одвоено.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-6.jpg

7. Никогаш не ги решавајте проблемите во јавност.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-7.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Дали треба да побегнеш кога веќе не можеш да живееш со неговите маани? Во животот никогаш нема да го најдеш совршениот човек. Секој секогаш ќе има свои...
Како да не си ја упропастите шансата да ја запознаете љубовта на вашио... Чао, чао старомодни сфаќања! Новите љубовни правила од 21-от век се тука. Чао...
Дали влогот „да те изгубам, за да те добијам“ е разумен? Има многу монолози, кои со причина никогаш не се оствариле како дијалог. Многу с...