Кои квалитети на жените ги ценат мажите во различни земји низ светот?


Кои квалитети на жените ги ценат мажите во различни земји низ светот?

Не постои универзална формула за совршена жена и секој маж го привлекуваат различни квалитети.

koi-kvaliteti-na-zhenite-gi-cenat-mazhite-vo-razlichni-zemji-niz-svetot-01.jpg

Но, освен што вкусот е поделен по индивидуи, постои и поделба помеѓу нациите.

Па така, во некои земји мажите ги гледаат квалитетите како култура и традиција, во други изгледот игра голема улога, а некаде, карактеристиките како скромност и искреност.

Дознајте кои се квалитетите по кои мажите од различни земји низ светот ги проценуваат жените со кои ќе го поминат животот:

Јапонија

За да одберат вистинска жена, мажите во Јапонија ги бараат во жените квалитетите како љубезност, скромност, искреност, неприбирливост, доверба и почит.

Смирена Јапонка нема да избувне за време на кавга и нема да ги бара недостатоците во партнерот.

Овие квалитети Јапонките ги развиле благодарение на силните чувства како и генетски предиспозиции кои ги наследуваат од мајките.

koi-kvaliteti-na-zhenite-gi-cenat-mazhite-vo-razlichni-zemji-niz-svetot-02.jpg

Бразил

За модерни жени во Бразил важат оние со атлетска градба - широки колкови, истакнати бутови и мали гради.

koi-kvaliteti-na-zhenite-gi-cenat-mazhite-vo-razlichni-zemji-niz-svetot-03.jpg

Алжир

Неоспорно правило во Алжир е тоа дека мажот секогаш е во право. Жената мoра да има многу трпение, да не се жали и расправа и да се сложува со многуте роднини на мажот. Она што е исто така многу важно е религиозноста и невиноста на жените пред брак.

koi-kvaliteti-na-zhenite-gi-cenat-mazhite-vo-razlichni-zemji-niz-svetot-04.jpg

Турција

Турчинките се многу педантни и познати по тоа што во нивниот дом ретко може да начекате прашина по полиците. Мажите ги ценат жените, не по нивната убавина и сексуалност, туку како мајки и животни сопатници.

Жените не се осудуваат да зборуваат премногу гласно и се однесуваат културно.

koi-kvaliteti-na-zhenite-gi-cenat-mazhite-vo-razlichni-zemji-niz-svetot-05.jpg

Германија

Во минатото, на жените во Германија им било забрането да работат, но модерните Германки се посветени на кариерата и за нив не постои ништо полошо од тоа да бидат зависни од мажот.

И, иако некои мажи уште сакаат традиционални девојки, сепак на повеќето им се допаѓа оваа независност кај жените. Тие исто така сакаат образовани жени со кои може да разговараат на секакви теми, кои ќе бидат искрени и ќе имаат смисла за хумор.

koi-kvaliteti-na-zhenite-gi-cenat-mazhite-vo-razlichni-zemji-niz-svetot-06.jpg

Италија

Уште додека се мали, мајките ги разгалуваат нивните синови, па повеќето од нив се нарцисоидни. Жената мора да биде претставителна Италијанка и да не ја запоставува нејзината убавина.

koi-kvaliteti-na-zhenite-gi-cenat-mazhite-vo-razlichni-zemji-niz-svetot-07.jpg

Франција

Манирите, шармот и грациозноста се главните квалитети кои мажот ги бара во жената. Способноста културно да држи чаша, да сервира јадење, да позира – тие обрнуваат внимание на сите ситници.

koi-kvaliteti-na-zhenite-gi-cenat-mazhite-vo-razlichni-zemji-niz-svetot-08.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

„Како ми стои?“, „Ништо не ми е“ - Работи што мажите ги мразат кај жен... Кога зборуваме за животот на младите брачни парови, има многу работи во кои тие ...
3 лаги што си ги кажува секоја жена која мисли дека знае сè за мажите Некои од овие митови започнуваат уште во средно училиште, други се резултат на с...
9 тајни за мажите кои секоја жена треба да ги знае Мажите не сакаат премногу зборување за проблемите, туку најчесто веднаш се посве...