6 болни причини зошто жените остануваат во токсични врски


6 болни причини зошто жените остануваат во токсични врски

Се грижите што ќе помислат луѓето и страв ви е да признаете дека врската не ви функционира.

6-bolni-prichini-zoshto-zhenite-ostanuvaat-vo-toksichni-vrski-01.jpg

Токсичната врска може да го исцица и последниот атом енергија од вас.

Во вакви случаи не треба да барате оправдувања за однесувањето на партнерот, ниту да вперувате прст во него, треба само храбро да си заминете.

Свесни сте дека тој прави будала од вас, но зошто вие останувате со него?

6 најчести причини:

Не верувате дека можете да пронајдете некој подобар од него.

6-bolni-prichini-zoshto-zhenite-ostanuvaat-vo-toksichni-vrski-03.jpg

Израснати сте во токсично семејство и мислите дека вашата врска е нормална.

6-bolni-prichini-zoshto-zhenite-ostanuvaat-vo-toksichni-vrski-02.jpg

Емоционално или финансиски сте зависни од партнерот.

6-bolni-prichini-zoshto-zhenite-ostanuvaat-vo-toksichni-vrski-07.jpg

Сметате дека заминувањето може да биде опасно по вашиот живот.

6-bolni-prichini-zoshto-zhenite-ostanuvaat-vo-toksichni-vrski-06.jpg

Се грижите што ќе помислат луѓето и страв ви е да признаете дека врската не ви функционира.

6-bolni-prichini-zoshto-zhenite-ostanuvaat-vo-toksichni-vrski-05.jpg

Не сакате вашите деца да израснат без татко.

6-bolni-prichini-zoshto-zhenite-ostanuvaat-vo-toksichni-vrski-09.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

8 причини зошто мажите се плашат од силни жени Силните жени може прават некои мажи да се чувствуваат несигурно и недоволно „мач...
8 причини зошто треба да останете сингл во овој момент Во одредени периоди од животот е добро да бидете сингл, па не очајувајте и посве...
4 причини зошто некои луѓе плачат за време на секс Доколку плачете без тага, туку само поради интензивни емоции е во ред, но доколк...