Caño Cristales - Колумбиското течно виножито


Caño Cristales - Колумбиското течно виножито

Ако некогаш се одлучите да ја посетите Колумбија и Националниот парк во градот Ла Макарени, погрижете се тоа да биде во периодот од септември до ноември. Зошто баш тогаш? Само тогаш во годината постои течното виножито, како што многумина го нарекуваат.

cano-cristales-kolumbiskoto-tecno-vinozito-01

Се работи за река која поголем дел од годината е сосема обична, како и сите други, а потоа во само неколку недели се претвора во вистинско чудо.

Во периодот од септември до ноември во оваа река растат алги со силни бои кои создаваат неверојатно подводно шаренило.

Колумбиските туристички агенции ви препорачуваат да дојдете со воздушно превозно средство, од каде што локалните туристички водичи ќе ве упатат со овој спектакл во боја.

Ретко кој не би посакал да го доживее овој колаж од бои...

cano-cristales-kolumbiskoto-tecno-vinozito-1

cano-cristales-kolumbiskoto-tecno-vinozito-2

cano-cristales-kolumbiskoto-tecno-vinozito-3

cano-cristales-kolumbiskoto-tecno-vinozito-4

cano-cristales-kolumbiskoto-tecno-vinozito-5

Би можело да ве интересира:

8 туристички „гревови“ кои не смеете да си ги дозволите во Италија Марама и мал речник во чантата, упатства за паркирање, добра мапа и реален план ...
12 тајни како патувањето со авион да биде поудобно Ако сакате да патувате низ светот и тоа го правите со авион и долги летови, тога...
Што да правите ако се најдете на отворено море? Сите обожаваме плажи и се обидуваме барем еднаш во годината да отидеме на море. ...

Најчитани неделава