Земји кои вреди да ги посетите додека сте во 30-ите

30-ите години од животот се магично време. Конечно сте пораснати, созреани, најверојатно доволно заработувате и можете да се прошетате на лична сметка.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-01.jpg

Плус, имате доволно виталност и енергија, па дури и во кратки временски периоди можете да прошетате и да видите многу од местото каде се наоѓате.

Токму затоа, 30-ите се одлично време да ги посетите следниве земји:

Аргентина

Од снежни планини до примамливи крајбрежја, Аргентина нуди многу места за шетање, природа во која ужива секој млад човек и добри храна и вино.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-1.jpg

Белизе

Доволни ви се четири дена за да уживате во оваа егзотична дестинација и да се почувствувате одморени како никогаш претходно.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-2.jpg

Исланд  

Не само што имате шанса да ја видите Поларната светлина, туку и ако сте по добрите журки, да уживате во добра музика.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-3.jpg

Италија

За оние кои се вистински гурмани, Италија треба да биде број еден место кое треба да го посетат за да ги почувствуваат уникатните вкусови и традиции на италијанската кујна.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-4.jpg

Јапонија

Можеби е скапа, ама ако имате средства, Јапонија вреди да ја прошетате и да уживате во уникатните природни убавини, но и во азиската култура.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-5.jpg

Нов Зеланд

Нов Зеланд е број еден место за оние кои се авантуристи, но и за оние кои сакаат да уживаат во локално одгледана и подготвена храна.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-6.jpg

Перу

За сите оние кои уживаат во долгочасовното пешачење, „Plaza de Armas“ е совршена античка дестинација.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-7.jpg

Португалија

Португалија е идеала за оние кои уживаат во доброто вино додека пред себе имаат поглед од вински лози, совршено сино небо и ветрец.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-8.jpg

Јужноафриканска Република

Одлично место за уживање во убавините на океанот и авантуристичките можности кои ги нуди, како нуркање со ајкули.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-9.jpg

Тахити

За оние кои сакаат тропска клима, бели песочни плажи и ладење со кокосови коктели додека седите под палми, оваа земја е идеална. Но, да бидеме искрени, за тоа и ќе платите малку повеќе.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-10.jpg

Уругвај

Уругвај има што да понуди не само во поглед на храната, туку и во можностите за прошетки и разгледување на туристички атракции.

zemji-koi-vredi-da-gi-poetite-dodeka-ste-vo-30ite-11.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

8 работи на кои не треба да трошите пари на вашиот одмор (кога престојувате во хотел) Не вреди да давате многу пари за полуксузна соба – во повеќето хотели, нема голе...
5 интересни опции за луѓето кои не сакаат летниот одмор да го поминат на плажа Можете да посетите некои од скандинавските земји, или пак некои од европските гр...
Ја посетив Махо, популарна плажа до аеродром на Карибите - Постојано нè надлетуваа авиони, имаше огр... На островот Сент Мартин вистинска атракција е плажата Махо, само поради нејзинат...
10 места низ Европа што можете да ги посетите ова лето 2023 Полуостровот Истра е преубав дел од Хрватска кој вреди да се посети на лето, осо...
Го посетив селото на Попај морнарот во Малта - бајковита дестинација која ме врати во детството и ми... Она што навистина ме врати во детските денови и ја разбуди мојата меморија со сл...
Ивана од Скопје: „Работев како фотограф на брод, крстарев низ француските Кариби - што ме воодушеви ...  Досега имам посетено многу поморски градови, пристаништа, популарни монден...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg