10 најгостопримливи градови во светот, од кои дури 6 се во Европа


10 најгостопримливи градови во светот, од кои дури 6 се во Европа

Кога патувате некаде, покрај знаменитостите и убавата храна, особено важно е да имате и гостопримливи домаќини кои ќе се погрижат вашиот престој да биде неверојатно пријатен и незаборавен.

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot-01.jpg

Согласно истражувањето кое опфатило 500 туристички дестинации ширум светот, само 10 се истакнале како најгостопримливи градови. Дури 6 од нив се во Европа, што jа прави „старата дама“ најгостопримлива од сите останати континенти.

Факторите кои биле вклучени при истражувањето се персоналот кој ве дочекува на аеродром, како и на железничките и автобуските станици, потоа нивото на среќа на жителите, нивната срдечност, безбедноста на локациите, туристичките капацитети, отвореноста и кооперативноста на локалците со туристите како и нивното познавање на англискиот јазик за комуникација.

Се прашувате кои се 10-те најгостопримливи градови во светот? Сте биле во некој од нив?

Сингапур, Сингапур

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (3).jpg

Стокхолм, Шведска

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (4).jpg

Хелсинки, Финска

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (5).jpg

Сан Франциско, САД

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (6).jpg

Ротердам, Холандија

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (7).jpg

Лисабон, Португалија

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (1).jpg

Токио, Јапонија

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (2).jpg

Осло, Норвешка

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (8).jpg

Цирих, Швајцарија

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (10).jpg

Орландо, САД

10-najgostoprimlivi-gradovi-vo-svetot (9).jpg

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Како да имате пријатен и безбеден престој во различни земји низ светот... Сите знаеме дека пред да отидеме некаде надвор од земјата треба да направиме нек...
7 европски дестинации скроени за пролетна авантура Природата полека се буди, сè уште сонлива од својата зимска зачмаеност, а ние не...
Најубавите крајбрежни градови На западниот брег на Гренланд, северно од арктичкиот круг, мрачните планини глед...