20-те најубави острови во светот за 2018-та


20-те најубави острови во светот за 2018-та

Кога помислуваме на лето и одмор, веднаш во главата си замислуваме некој шарен, егзотичен остров, со песочни плажи и тиркизен хоризонт.

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-001.jpg

Во светот има многу острови кои ќе ви ги задоволат егзотичните желби, но оваа година, само 20 се издвоија на врвот на најпосакувани за посета:

Бора Бора

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-01.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-02.jpg

Гвадалупе Острови

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-03.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-04.jpg

Британски Девствени Острови

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-05.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-06.jpg

Санторини

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-07.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-08.jpg

Бахами

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-09.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-10.jpg

Тахити

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-11.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-12.jpg

Бали

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-13.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-14.jpg

Фиџи

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-15.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-16.jpg

Гранд Кајман

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-17.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-18.jpg

Крит

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-19.jpg

20-te-najubavi-ostrovi-vo-svetot-za-2018-ta-20.jpg

Уште 10 острови на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 плажи во Италија со најчиста вода, каде ќе сакате да го поминете ле... Италија е прекрасна земја која има многу да понуди кога станува збор за шетање, ...
Наксос е одбран за најубав грчки остров за 2018 Бели куќички, недопрена природа и тиркизна вода е она што ќе најдете доколку лет...
Топ 12 плажи кои треба да ги посетите ако летово одите на вториот крак... Иако не е толку популарен како првиот крак во Грција, сепак вториот крак, Ситони...