Очекување vs. Реалност: 11 туристички дестинации што ги разочаруваат посетителите


Очекување vs. Реалност: 11 туристички дестинации што ги разочаруваат посетителите

Од редиците луѓе во Партенонот, еден од најпознатите грчки храмови, до неспектакуларноста на винтиџ автомобилите во Куба, за кои дестинации туристите имаат преголеми очекувања?

ochekuvanje-vs-realnost-11-turistichki-destinacii-shto-gi-razocharuvaat-posetitelite-01.jpg

Замислете дека постојано гледате фотографии од одредена дестинација и вашиот сон да ја посетите конечно се остварува, но во реалноста ништо не е така како што сте очекувале.

На некои познати туристички дестинации ситуацијата навистина е таква, туристите едноставно имаат преголеми очекувања.

Туристички дестинации што ги разочаруваат посетителите:

Каналите во Венеција, Италија

ochekuvanje-vs-realnost-11-turistichki-destinacii-shto-gi-razocharuvaat-posetitelite-02.jpg

Ховрах мостот во Калкута, Индија

ochekuvanje-vs-realnost-11-turistichki-destinacii-shto-gi-razocharuvaat-posetitelite-03.jpg

Партенонот во Атина, Грција

ochekuvanje-vs-realnost-11-turistichki-destinacii-shto-gi-razocharuvaat-posetitelite-04.jpg

Нијагарините Водопади на границата помеѓу САД и Канда

ochekuvanje-vs-realnost-11-turistichki-destinacii-shto-gi-razocharuvaat-posetitelite-05.jpg

Скулптурата „The Little Mermaid“ во Копенхаген, Данска

ochekuvanje-vs-realnost-11-turistichki-destinacii-shto-gi-razocharuvaat-posetitelite-06.jpg

Винтиџ автомобилите во Хавана, Куба

ochekuvanje-vs-realnost-11-turistichki-destinacii-shto-gi-razocharuvaat-posetitelite-07.jpg

Уште 5 дестинации на следната страна...Би можело да ве интересира:

Идеални дестинации за оние кои сакаат да патуваат сами Иако за многумина звучи чудно, сепак во последно време се сè почести оние кои са...
7 европски дестинации скроени за пролетна авантура Природата полека се буди, сè уште сонлива од својата зимска зачмаеност, а ние не...
Што очекувате vs. што добивате од патувањето Што е заедничко на Тајланд, Париз, Венеција, Санторини? Гужвата од туристи. Вист...