Топ 10 градови за посета во 2019-та, според Lonely Planet


Топ 10 градови за посета во 2019-та, според Lonely Planet

10 градови успеале да ги исполнат очекувањата на патувачите, па сега се најдоа на листата на Lonely Planet како градови кои мора да ги посетите во текот на 2019-та година.

top-10-gradovi-za-poseta-vo-2019-ta-spored-lonely-planet-01.jpg

Колку ќе успеете да „шкртнете“ од листата оваа година?

1. Копенхаген, Данска

top-10-gradovi-za-poseta-vo-2019-ta-spored-lonely-planet-02.jpg

2. Шенжен, Кина

top-10-gradovi-za-poseta-vo-2019-ta-spored-lonely-planet-03.jpg

3. Нови Сад, Србија

top-10-gradovi-za-poseta-vo-2019-ta-spored-lonely-planet-04.jpg

4. Мајами, САД

top-10-gradovi-za-poseta-vo-2019-ta-spored-lonely-planet-05.jpg

5. Катманду, Непал

top-10-gradovi-za-poseta-vo-2019-ta-spored-lonely-planet-06.jpg

Листата продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Топ 12 плажи кои треба да ги посетите ако летово одите на вториот крак... Иако не е толку популарен како првиот крак во Грција, сепак вториот крак, Ситони...
Топ 10 европски острови кои вреди да ги посетите ова лето Летото е најубавиот период кога сите се расположени за патување и откривање нови...
Топ 10 најубави плажи во Грција за 2019-та, според TripAdvisor Во исчекување на продолжените викенди, грчките плажи се инспирација за планирање...