Инстаграм разгледници од Нафплио - најубавиот град во Грција


Инстаграм разгледници од Нафплио - најубавиот град во Грција

Нафплио, иако не е екстремно популарен помеѓу туристите како што се летните гратчиња на краците во Грција, сепак веќе неколку години наназад важи за најубав грчки град.

instagram-razglednici-od-nafpilio-najubaviot-grad-vo-grcija-001.jpg

Низ многу анкети, истражувања и изјави, оние кои го посетиле, го ставаат на врвот на листата од сите грчки места.

Архитектурата е мешавина од повеќе култури, а духот на уличките, фасадите и кафулињата среде улица е неповторлив.

На Инстаграм има еден тон фотки кои сликовито ни прикажуваат зошто токму Нафпилио е новото местенце кое треба да го истражите во следна прилика:

https://www.instagram.com/p/BtguiaZnCCG/

https://www.instagram.com/p/BtdyCU_Fhna/

https://www.instagram.com/p/Btdx8helIoA/

Продолжува на следна страна...Би можело да ве интересира:

Топ 12 плажи кои треба да ги посетите ако летово одите на вториот крак... Иако не е толку популарен како првиот крак во Грција, сепак вториот крак, Ситони...
Инстаграм разгледници на парот кој заштедил 30.000 долари за да посети... Од Хрватска до Мароко, дечко и девојка продале сè и заштедиле 30.000 долари за д...
Мали бајковити гратчиња и селца во Германија кои вреди да ги посетите ... Оние на кои Германија им е на листата на патување, сигурно размислуваат како нек...