Топ 8 места за летување и плажи во околината на Солун


Топ 8 места за летување и плажи во околината на Солун

Еднодневното патување за шопинг во Солун претворете го во еднодневно или викенд уживање на некоја од околните плажи.

top-8-mesta-i-plazhi-vo-okolinata-na-solun-01.jpg

Ако често одите на еднодневно патување до Солун, веројатно ќе посакате некогаш да го искористите попаметно денот и наместо на шопинг, да одите на плажа.

Или пак, доколку немате одмор, време и можности за подалечно патување, плажите во околината на Солун се идеални за барем еднаш да го почувствувате морето.

Во околината на Солун има неколку места со добри плажи, а во продолжение следат дел од нив:

Agia Triada (22 km од Солун)

top-8-mesta-i-plazhi-vo-okolinata-na-solun-02.jpg

top-8-mesta-i-plazhi-vo-okolinata-na-solun-03.jpg

Perea (25 km од Солун)

top-8-mesta-i-plazhi-vo-okolinata-na-solun-04.jpg

top-8-mesta-i-plazhi-vo-okolinata-na-solun-05.jpg

Potamos / Epanomi (25km од Солун)

top-8-mesta-i-plazhi-vo-okolinata-na-solun-06.jpg

top-8-mesta-i-plazhi-vo-okolinata-na-solun-07.jpg

Неа Каликратија и Неа Ираклеја – Sahara Resort (45 km од Солун)

top-8-mesta-i-plazhi-vo-okolinata-na-solun-08.jpg

top-8-mesta-i-plazhi-vo-okolinata-na-solun-09.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Топ 25 најубави мали гратчиња во Европа Покрај големите метрополи, Европа има многу мали скриени богатства кои вреди да ...
Топ 10 најубави плажи на Хвар, Хрватска (фото) Од истражување скриени богатства, шетање низ уличките богати со историја до ужив...
Топ 10 работи кои треба да ги направите ако летово одите на Миконос Каде да јадете добро гиро, во кој бар да се забавувате, на која плажа да се сонч...