Предмети во домот за кои залудно верувате дека треба поретко да ги чистите


Предмети во домот за кои залудно верувате дека треба поретко да ги чистите

Можеби некогаш ви е тешко да поверувате дека бактериите се наоѓаат насекаде околу нас и дека е потребно темелно чистење буквално на сите предмети, како и на телото.

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-01.jpg

Многу често се случува да забораваме на некои делови од домот, мислејќи дека нема потреба толку често да се чистат.

Сепак, тие се полни со микроби кои се штетни за човекот и се кријат на неочекувани места во домот.

Нема потреба да паничите, но почесто обрнувајте внимание и редовно чистете ги следниве делови од домот:

Сунѓерите за садови

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-02.jpg

Мијалникот во кујна

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-11.jpg

Држачите за четки за заби

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-03.jpg

Копчињата од кујнските апарати и шпоретот

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-12.jpg

Апаратите за кафе

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-04.jpg

Перниците и постелнината

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-05.jpg

Фиоката за зеленчук во фрижидерот

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-06.jpg

Отворачи за конзерва

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-07.jpg

Гумен кујнски прибор

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-08.jpg

Делови од блендерот

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-09.jpg

Пешкирите

predmeti-vo-domot-za-koi-zaludno-veruvate-deka-treba-poretko-da-gi-chistite-10.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Колку често треба да ги чистите сите делови од бањата? На никој не му е омилено кога ќе дојде време за чистење на бањата, но одредени д...
12 причини зошто не треба секојдневно да го чистите домот Една анкета покажала дека 94% од луѓето ширум светот, веруваат дека хигиената во...
Работи и места во домот што заборавате да ги исчистите, а не треба Чистењето е активност што не му се допаѓа на никој, па сите се обидуваме да ја н...