9 работи кои никогаш не треба да ги ставате во машина за садови


9 работи кои никогаш не треба да ги ставате во машина за садови

Кога ќе се насоберат садови, никој нема желба да ги мие, па најлесно е да се стават во машина за садови.

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-01.jpg

Машината за садови навистина ја олеснува работата со тоа што не мора да миете на рака, а и подобро ги мие садовите, но тоа не значи дека во неа треба да ставите сè што ве мрзи да го измиете.

Не сите садови се наменети за машинско миење, бидејќи може да се уништат, да не се измијат добро и само да ги извалкаат и другите садови или пак на преголема температура да отпуштат некои штетни материи.

Затоа, следниве садови едноставно ќе мора да ги перете на рака:

Сад или вазна со голема вредност

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-02.jpg

Кутии за пакување храна

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-03.jpg

Дрвени лажици и даски за сечење

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-04.jpg

Кристални чаши и садови

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-05.jpg

Детергент за перење садови

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-06.jpg

Бакарни тави

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-07.jpg

Ренде

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-08.jpg

Квалитетни и скапи кулинарски ножеви

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-09.jpg

Садот за јадење на вашето милениче

9-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-stavate-vo-mashina-za-sadovi-10.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

10 работи кои никогаш не треба да ги чувате во бањата Иако некои производи се наменети за да се користат во бањата, дефинитивно не тре...
Работи кои може да ги перете во машина, без да се уништат Машината за перење облека може да ни помогне за перење на многу други работи, иа...
Зошто никогаш не треба да ги оставате чевлите низ домот и да шетате наоколу со нив? Сосема е вообичаено кога ќе си дојдете дома од некаде, барем во ходникот да влез...

Најчитани неделава