Финти за лесно чистење низ дома кои штедат време и пари


Финти за лесно чистење низ дома кои штедат време и пари

Никој не сака да чисти, тоа е факт. И не велиме дека овие финти ќе ве натераат да се заљубите во него, туку напротив, ќе ви го скратат времето поминато во рибање и бирање скапи средства кои магично ги бришат дамките.

finti-za-lesno-cistenje-niz-doma-koi-stedat-vreme-i-pari-001.jpg

Финти и трикови на кои досега не сте се сетиле, а ќе ви ја олеснат најдосадната домашна задача:

1. Направете вертикални и хоризонтални засеци на сунѓерчето за да ги исчистите сите површини со решетки.

5774460-59916410-12b9904dea7f606f98ad8523773a2531e99dcaf3-1500-1-1569325536-728-33cd4194cc-1569620158.jpg

2. Со две сунѓерчиња натакнати на штипалка за готвење може да ги исчистите тешко достапните места.

5774860-59613710-058086eeabe09e3196f1a641135127d7783d36b5-1500-1-1569310155-728-33cd4194cc-1569620158.jpg

3. Како да направите магична ракавица за чистење?

5774810-01b-1568818670-728-33cd4194cc-1569620158.jpg

5774760-59614310-6f7ae21f4f7a5da5c1912384367d8b7be04f4ff9-1500-1-1569310169-728-33cd4194cc-1569620158.jpg

4. Трик за сунѓерче кое секогаш пени доволно:

5774660-59614410-da49d28ddfd279d0fea922a2c433c8094c6d7ea2-1500-1-1569310181-728-33cd4194cc-1569620158.jpg

5. Тешко достапните стаклени садови исчистете ги со две мали сунѓерчиња во кои ќе вметнете магнети.

5774610-59619060-354f4e512ddcd5b2110dfb089f6bc40a45b974e5-1500-1-1569310386-728-33cd4194cc-1569620158.jpg

5774560-59614510-6258622dd2f4614aaaf21e7fad50c9d397105bc6-1500-1-1569310198-728-33cd4194cc-1569620158.jpg

6. Ако немате магнети, може да користите и вилушка.

5774910-59619160-7296857020284bbdc02ccf80f18efd56fd193190-1500-1-1569310398-728-aef2900635-1569620158.jpg

5774410-59619260-22779f530329b88caaa1b125f9dd0be5ec4fd091-1500-1-1569310412-728-aef2900635-1569620158.jpg

7. За сунѓерчето секогаш да биде суво и чисто:

5774010-59619360-4b355b05eb6d54f7952f97d5432f01311c8a7274-1500-1-1569310432-728-aef2900635-1569620158.jpg

Продолжува на следна страна...Би можело да ве интересира:

Како да отстраните дамки од пудра од облеката? Едни од најчестите дамки на алишта кај дамите се остатоците од пудра. Особено во...
Трикови стари 100 години, кои и денес ќе ви се најдат Во 1910-та година, компанијата „Gallaher Ltd.“ објавиле 100 карти со животни три...
7 начини како да ја испеглате облеката без пегла Да ве воведеме во ситуацијата - имате уште 5 минути додека да излезете од дома, ...

Најчитани неделава