Модерни, футуристички библиотеки во кои ќе сакате да ја поминете секоја слободна минута


Модерни, футуристички библиотеки во кои ќе сакате да ја поминете секоја слободна минута

Огромни полици „до небо“ полни со книги, удобни катчиња за читање кои како да ве носат во некој паралелен универзум и футуристички дизајн каде е да се свртите – сега библиотеките изгледаат така.

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-001.jpg

Ако до пред извесно време на библиотека ве асоцираа големите дрвени полици и столчиња, подгответе се за патување во иднината со книга во рака.

Низ светот дизајнерите се трудат да се надминат себеси, а преку овие 10 модерни библиотеки успеале во тоа:

1. Tianjin-Binhai библиотеката

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-01.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-02.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-03.jpg

2. Библиотеката во Тионвил

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-04.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-05.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-06.jpg

3. Филолошка библиотека на Универзитет во Берлин

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-07.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-08.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-09.jpg

4. Сер Данкан Рајс библиотека

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-10.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-11.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-12.jpg

5. Библиотека и образовен центар на Универзитет во Виена

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-13.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-14.jpg

moderni-futuristicki-biblioteki-vo-koi-ke-sakate-da-ja-pominete-sekoja-slobodna-minuta-15.jpg

Уште 5 библиотеки на следната страна...Би можело да ве интересира:

Рај за сите вљубеници во пишаниот збор: Спиење во полици за книги во х... Зарем постои нешто подобро на светот од излежување во креветот со добра книга? П...
Големите тајни на малиот стан: Удобен живот во 16 метри квадратни Како да го извадите максимумот од 16-те метри квадратни, кои звучат далеку од до...
Топли и удобни кревети од кои не би станале цела есен (фото) Колку и да ни дојде неочекувано, па на брзина моравме да ги извадиме топлите џем...