На гости кај Ива од Битола: Розов дом во Барби стил (фото)


На гости кај Ива од Битола: Розов дом во Барби стил (фото)

Ива, која работи како судија – поротник при Апелационен суд Битола, смета дека домот е приказ на нашата душа, па затоа во нејзиниот дом преовладуваат топлите бои. Од розова кујна до розови ѕидови, ѕирнете во него…

na-gosti-kaj-iva-od-bitola-rozov-dom-vo-barbi-stil-foto-01.jpg

Ива Крстевска Бакулев има 27 години и е магистер на правни науки, моментално судија – поротник при Апелационен суд Битола.

Во уредувањето на нејзиниот дом доминираат розовата и жолтата боја.

Таа ни открива детали за овој храбар избор:

„Идејата за уредување на ентериерот започна со самата изградба на нашата куќа заедно со мојот сопруг. Отсекогаш сум имала некој свој уникатен стил кога станува збор за уредувањето на домови.

na-gosti-kaj-iva-od-bitola-rozov-dom-vo-barbi-stil-foto-12.jpeg

Сметам дека домот на секој поединец, секое семејство е приказ на неговата душа и рефлексија на неговите чувства, искажана преку боите кои преовладуваат во тој дом.

na-gosti-kaj-iva-od-bitola-rozov-dom-vo-barbi-stil-foto-06.jpeg

Љубител сум на топлите бои, тоа може да го видите на нашите ѕидови кои се две контрастни бои, темна розова т.е. циклама и жолта и сива боја која ги смирува тие тонови.

na-gosti-kaj-iva-od-bitola-rozov-dom-vo-barbi-stil-foto-10.jpeg

Омилен дел секако ми е кујната, таму се направени многубројните вкусни рецепти и така започна и приказната за мојот блог за храна на мојот Инстаграм профил, каде што преовладуваат рецептите.

na-gosti-kaj-iva-od-bitola-rozov-dom-vo-barbi-stil-foto-13.jpeg

Кога сликам некоја храна што сум ја приготвила за да го споделам рецептот, секогаш гледам да биде доловен и домот во позадина. Често добивам прашања од типот, кој ви го уредуваше домот, дали тоа беше архитект, дизајнер итн., но одговорот е дека целиот труд е мој, концептот, боите.

na-gosti-kaj-iva-od-bitola-rozov-dom-vo-barbi-stil-foto-15.jpeg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Во домот на Даниела во Германија: Одлично уредена занимална за нејзините 3 дечиња (фото) „Во занималната кај нас преовладува едно шаренило од бои, слободата во играта и ...
Живот со стил во една соба? Можно е! Ви претставуваме како изгледа домот на една млада дама, кој и покрај скромната к...
На гости кај Наташа: Семејна куќа во Битола со детали во силни бои (фото) „Бидејќи бев сигурна дека сакам сѐ во мојот дом да биде во црно-бела боја за да ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg