На гости кај Валентина: Стан во Прилеп од 89m2 со многу огледала и семејни спомени (фото)

„Во овој стан живеам 18 години и досега сум го преуредила четирипати. Никогаш не ги заменувам старите работи со нови. На некои стари работи сум направила преправки, па сум ги претворила во нови, а на тоа сум додала нешто ново, но не сум ги фрлила...“, споделува за CRNOBELO.com Валентина Ѓорѓиоска (50), која живее во Прилеп во населбата „Димо Наредникот“.

na-gosti-kaj-valentina-stan-vo-prilep-od-89m2-so-mnogu-ogledala-i-semejni-spomeni-foto-01.jpg

Валентина Ѓорѓиоска (50) , мајка на Тадеј (16) и Теа (29 ) и баба на Неа (3), работи како како мејкап стилист во фризерско-козметичко студио и живее во Прилеп во населбата „Димо Наредникот“ во стан од 89m2 на 5-ти кат.

Нејзиниот дом е одраз на нејзиниот карактер и полн е со креативни детали, дел од кои се и нејзина изработка.

За уредувањето на нејзиниот дом Валентина открива за CRNOBELO.com:

„Идеите за внатрешно уредување сум ги имала отсекогаш и мислам дека чувството за естетика сум го наследила од мојот татко.

na-gosti-kaj-valentina-stan-vo-prilep-od-89m2-so-mnogu-ogledala-i-semejni-spomeni-foto-08.jpg

Во овој стан живеам 18 години и досега сум го преуредила четирипати. 

na-gosti-kaj-valentina-stan-vo-prilep-od-89m2-so-mnogu-ogledala-i-semejni-spomeni-foto-15.jpg

Никогаш не ги заменувам старите работи со нови.

na-gosti-kaj-valentina-stan-vo-prilep-od-89m2-so-mnogu-ogledala-i-semejni-spomeni-foto-03.jpg

На некои стари работи сум направила преправки, па сум ги претворила во нови, а на тоа сум додала нешто ново. 

na-gosti-kaj-valentina-stan-vo-prilep-od-89m2-so-mnogu-ogledala-i-semejni-spomeni-foto-09.jpg

Никогаш не сум сакала домот да изгледа како музеј, туку да се чувствува една топлина и позитивна енергија.

na-gosti-kaj-valentina-stan-vo-prilep-od-89m2-so-mnogu-ogledala-i-semejni-spomeni-foto-16.jpg

na-gosti-kaj-valentina-stan-vo-prilep-od-89m2-so-mnogu-ogledala-i-semejni-spomeni-foto-02.jpg

Освен тоа што внатрешното уредување е моја пасија, исто така рачно дообработувам обувки со украси и ги правам необични. 

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

На гости кај Јасмина и Дејан: Стан од 70m2 во Скопје со темни тонови и совршен поглед (фото) „Пред 5 години кога го уредувавме празниот стан, се водевме по водечките трендов...
На гости кај Даниел: Стан во срцето на Дебар Маало со впечатлива кујна и поглед кон Водно (фото) „Идејата зад станот беше да се создаде атмосфера на уметничко студио и...
На гости кај Надица: Светол стан во Скопје со шарени плочки во кујната и впечатливи парчиња мебел (ф... „Станот го уредувавме заедно со сопругот, кој по професија е архитект. Најколори...
На гости кај Розалиа: Семејна куќа од 110m2 во Кавадарци со детски соби со балдахини (фото) „Времето поминато со семејството во периодот на празниците е бесценето, уживаме ...
На гости кај Силвана: Стан од 72m2 во Скопје со библиотека и тиркизна гарнитура (фото) „Идејата за уредувањето на станот, како и боите ги договаравме заедно ...
На гости кај Јулинда и Рилинд: Стилски стан во Скопје со кујна со отворени полици (фото) „Островот е централниот момент на нашата кујна и дом и иако просторот не ни дозв...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg