15 совети за организирање на спалната соба кои ќе ви заштедат простор

Ако имате помала сестра или брат и морате да ја делите собата, недостатокот од простор е нешто кое ви е многу добро познато.

15-soveti-za-organiziranje-na-spalnata-soba-koi-kje-vi-zastedat-prostor-001.jpg

Работите многу често магично исчезнуваат, а вие едноставно чувствувате дека не постои никаков начин за да го организирате вашиот незамисливо мал простор.

За сите вие кои сте соочени со вакви проблеми разгледајте ги овие 15 корисни совети за организирање на просторот кои од вашиот мал простор ќе направат место каде ќе можете да уживате повеќе.

1. Аголна полица

Држачите за папки може да ги најдете во скоро секоја продавница за канцелариски материјали (многу често и за навистина ниска цена). Обојте ги вашата омилена боја и закачете ги на ѕидот како полица за полесни предмети.

15-soveti-za-organiziranje-na-spalnata-soba-koi-kje-vi-zastedat-prostor-02


2. Полица под креветот

Чувањето на работите под креветот може да биде навистина корисно. Сепак немате потреба од еден куп пластични кутии натрупани на едно место. Оваа евтина полица со неколку прегради може да ја поставите хоризонтално под креветот и да ја искористите како совршено место за складирање.

15-soveti-za-organiziranje-na-spalnata-soba-koi-kje-vi-zastedat-prostor-03


3. Скриен продолжен кабел

Продолжните кабли, од суштинско значење за нашите милион уреди, не само што се грди туку и прават огромен неред. Нивното поставување во една од помошните фиоки ни ослободува драгоцен простор и претставува совршено место за полнење на сите наши уреди.

15-soveti-za-organiziranje-na-spalnata-soba-koi-kje-vi-zastedat-prostor-04


4. Вратата е совршено место за закачување предмети

Можеби никогаш не сте помислиле колку може да ви користи, но вратата  претставува совршен празен простор кој чека да биде искористен! Користете магнетни ленти, табли од плута или едноставно закачалки за да ја ги закачите јакните и додатоците со стил.

15-soveti-za-organiziranje-na-spalnata-soba-koi-kje-vi-zastedat-prostor-05


5. Маички свиткани во ролна

Маичките може да направат вистински хаос во вашата фиока (особено ако ги имате во голем број). За работите да ви бидат поорганизирани свиткајте ги во ролна наместо да ги предиплувате. Ова ќе ви помогне полесно да ја најдете омилената маичка а истовремено ќе ја направи вашата фиока попрегледна.

15-soveti-za-organiziranje-na-spalnata-soba-koi-kje-vi-zastedat-prostor-06


6. Сталак за парфеми

Зависник од парфеми? Инвестирајте во стар сталак за торти. Направете од него прекрасен сталак за парфеми каде ќе можете да го изложите вашето мало богатство.

15-soveti-za-organiziranje-na-spalnata-soba-koi-kje-vi-zastedat-prostor-007.jpg


7. Сепаратори за облека

За помалите и потенки парчиња облека, како хулахопки или долна облека, сепараторите се најдобриот трик кој ќе ви помогне во организирањето на хаосот.

15-soveti-za-organiziranje-na-spalnata-soba-koi-kje-vi-zastedat-prostor-08

Уште 8 идеи на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Трендови за уредување што ќе бидат хит и трендови што ќе исчезнат во 2024-та Дизајните инспирирани од природата стануваат сè популарни, додека доминацијата н...
Трендови за уредување од 2023-та кои треба да ги заборавиме во новата година Многу голема (аголна) гарнитура, но и премногу уметнички дела на ѕидовите – кои ...
25 идеи како оваа пролет да ја вметнете бојата на годината во уредувањето на домот Пернички во боја на праска, постелнина, удобна фотелја или за најхрабрите ѕидови...
8 бои со кои ќе го освежите домот оваа есен  Покрај бојата на килибар која нè асоцира на есен, темносината е уште еден одличе...
9 работи во домот, кои изгледаат одлично на фотки, но се непрактични во реалноста Oвален мијалник: Изгледа модерно, за разлика од стандардните, но покрај однатре,...
Грешки при уредувањето заради кои постојано мора да чистите во домот (и залудно трошите време и пари... Наместо голем тепих во домот, подобро е да изберете еден помал килим, а преполне...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg