Индустриски стил и заоблени форми: Што ќе биде тренд во уредувањето за пролет 2018?


Индустриски стил и заоблени форми: Што ќе биде тренд во уредувањето за пролет 2018?

Покрај тоа што сѐ уште сме заглавени во зимските денови, новите трендови полека почнаа да ја најавуваат пролетта.

industriski-stil-i-zaobleni-formi-shto-kje-bide-trend-vo-ureduvanjeto-za-prolet-2018-001.jpg

Благодарение на новиот пролетен каталог на „West Elm“ за 2018-та година малку порано почнавме да го чувствуваме топлиот пролетен воздух во нашиот дом.

Имено дизајнерскиот тим најави дека оваа пролет „ин“ ќе бидат дизајните инспирирани од слоевит облик на архитектура, оригами и сурови елементи од метал и камен.

Инсдустрискиот стил со својата префинетост и оваа пролет ќе влезе на голема врата.

Чистата приказна на напуштените индустриски згради во '60-ите години претставува вистинска инспирација за дизајнерите и уметниците.

industriski-stil-i-zaobleni-formi-koi-ke-bidat-novite-trendovi-za-proletta-2018-1.jpg

Особена популарност ќе достигне минималистичкиот дизајн во скандинавски стил комбиниран со сурови елементи од метал и камен.

industriski-stil-i-zaobleni-formi-koi-ke-bidat-novite-trendovi-za-proletta-2018-4.jpg

Вистински тренд за оваа пролет ќе бидат заоблените форми. Според дизајнерите ововј тренд има тенденција да се задржи подолг период на врвот.

Глобалниот концепт оваа година ќе биде силно инспириран од идејата за патување, а истите ќе бидат изразени во просторот преку топлите бои и мирните детаљи.

industriski-stil-i-zaobleni-formi-koi-ke-bidat-novite-trendovi-za-proletta-2018-3.jpg

Вистински тренд за оваа пролет ќе бидат заоблените форми. Според дизајнерите ововј тренд има тенденција да се задржи подолг период на врвот.

Глобалниот концепт оваа година ќе биде силно инспириран од идејата за патување, а истите ќе бидат изразени во просторот преку топлите бои и мирните детаљи.

С. У. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

10 начини да опремите мала кујна, така што ќе заборавите на нејзината ... Малата кујна е многу честа реалност денес, особено во новите станови. Често пати...
Целосно кафеав ентериер е новиот тренд за уредување во 2017-та Преку глава ви е од светли или премногу шарени простови? Не сакате кога ќе видит...
Идеи како стилски да го уредите домот, без да потрошите многу Досега многупати сме ви докажале дека за да бидете добро облечени или за домот д...