Како да креирате сопствена „chill out“ зона?


Како да креирате сопствена „chill out“ зона?

Многумина честопати немаат слободно време што би го посветиле на себе. Но со оглед на околностите во последните денови и недели, се чини дека ќе имаме доволно време за себе, за своите мисли и работи, што треба да го користиме мудро. 

Kako da kreirate sopstvena chill out zona 01

За да го направите овој пат уште по релаксирачки, еве неколку начини да се посветите само на себе и да создадете своја „chill out“ зона, каде ќе можете целосно да се исклучите.

1. Ќе се согласите дека повеќето луѓе ја поврзуваат релаксацијата најмногу со музиката. За дополнително збогатување на вашето музичко уживање, предлагаме да направите свои листи за слушање.

Направете различни листи за различни расположенија и можности, за релаксирање, работење, вежбање и сл.

2. Исто така, направете катче во вашиот дом што ќе биде само ваш! Овој агол, кој ќе биде место за уживање, може да биде во дворот, на терасата, до прозорецот...

Додадете перници за да го направите удобен просторот, а дополнително можете да го декорирате со мирисливи свеќи или разновидни цвеќиња.

Kako da kreirate sopstvena chill out zona 02

3. Еден добар начин е да го пополните вашето време е и физичка активност. Ова можат да бидат едноставни вежби за истегнување, или некои предизвикувачки, чии инструкции и совети можат да се најдат на Youtube.

Ашера | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Целосно кафеав ентериер е новиот тренд за уредување во 2017-та Преку глава ви е од светли или премногу шарени простови? Не сакате кога ќе видит...
7 работи со кои правите вашиот дом да изгледа старомодно Вашиот дом и уредувањето кажува многу за вас, па само со еден поглед на ентериер...
10 начини да внесете минималистички стил дури и во бањата Минимализмот е многу популарен стил за ентериерот, со оглед на тоа што е едноста...

Најчитани неделава