7 продукти поради кои целулитот упорно ви се таложи
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Prodavacka 20-05-2019
Возач 20-05-2019
Продавач 20-05-2019


7 продукти поради кои целулитот упорно ви се таложи

Целулитот е мистериозна работа. Многу жени го забележуваат дури откако ќе биде доцна, без да претеруваат со нездрава исхрана.

7-produkti-poradi-koi-celulitot-uporno-vi-se-talozi-001.jpg

Сепак, она што не го знаат е дека целулитот не се таложи само од шеќери и физичка неактивност.

Има најмалку 7 продукти кои се одлични „сојузници“ на целулитот, па затоа треба да ги избегнувате колку што можете:

1. Тестенини од бело брашно

7-produkti-poradi-koi-celulitot-uporno-vi-se-talozi-01.jpg

2. Суши со тешки и мрсни видови на риба

7-produkti-poradi-koi-celulitot-uporno-vi-se-talozi-02.jpg

3. Слатки „без шеќер“ (за сметка на тоа се преполни со други нездрави додатоци)

7-produkti-poradi-koi-celulitot-uporno-vi-se-talozi-03.jpg

4. Соја сос

7-produkti-poradi-koi-celulitot-uporno-vi-se-talozi-04.jpg

5. Благ алкохол

7-produkti-poradi-koi-celulitot-uporno-vi-se-talozi-05.jpg

6. Разни сосови и дресинг за салати

7-produkti-poradi-koi-celulitot-uporno-vi-se-talozi-06.jpg

7. Сувомеснати производи

7-produkti-poradi-koi-celulitot-uporno-vi-se-talozi-07.jpg

М. Д. | Црнобело