Катерина Јовановиќ, Maкедонка што глумеше во турска серија: „Проблем беше турскиот јазик, но се запознав со моите идоли“

„До неодамна бев дел од снимањето на серијата „Балканска приказна“ која се снимаше само во Македонија, а се емитува во Турција. Беше преубаво искуство, земајќи го предвид тоа што ја имав шансата да се запознаам со актери, кои ми биле големи идоли како мала, па и ми се до ден денес“, споделува Катерина Јовановиќ (21) за CRNOBELO.com.

katerina-jovanovikj-makedonka-shto-glumeshe-vo-turskata-serija-balkanska-prikazna-problem-beshe-turskiot-jazik-no-se-zapoznav-so-moite-idoli-01.jpg

Катерина Јовановиќ (21) е студент на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Но, покрај со глума се занимава и со музика.

Таа иако уште е на студии имаше одлична можност да види како работат големите турски продукции.

Катерина имаше улога во серијата „Балканска приказна“. Станува збор за турска серија, која се снимаше во Македонија и го привлече вниманието на јавноста.

katerina-jovanovikj-makedonka-shto-glumeshe-vo-turskata-serija-balkanska-prikazna-problem-beshe-turskiot-jazik-no-se-zapoznav-so-moite-idoli-001.jpg

За своето искуство Катерина Јовановиќ говори за CRNOBELO.com:

„Моето професионално искуство пред камера започна во 2021 година кога за првпат играв во филмот „Perhaps“ на режисерот Кастриот Абдули заедно со повеќе актерски имиња како Арбен Бајрактари, Висар Вишка, Исмаил Касуми, Фиторе Мифтари итн.

katerina-jovanovikj-makedonka-shto-glumeshe-vo-turskata-serija-balkanska-prikazna-problem-beshe-turskiot-jazik-no-se-zapoznav-so-moite-idoli-12.jpg

На филмот работеше исклучително професионална, дисциплинирана, а воедно и многу забавна екипа, благодарение на која соработката беше моја чест и прекрасно искуство.

katerina-jovanovikj-makedonka-shto-glumeshe-vo-turskata-serija-balkanska-prikazna-problem-beshe-turskiot-jazik-no-se-zapoznav-so-moite-idoli-03.jpeg

Во 2022 година, поточно до пред еден месец, бев дел од снимањето на серијата „Балканска приказна“ која се снимаше само во Македонија, а се емитува во Турција.

katerina-jovanovikj-makedonka-shto-glumeshe-vo-turskata-serija-balkanska-prikazna-problem-beshe-turskiot-jazik-no-se-zapoznav-so-moite-idoli-02.jpg

Пред сè, тоа за мене претставуваше преубаво искуство, земајќи го предвид тоа што ја имав шансата да се запознаам со актери, кои ми биле големи идоли како мала, па и ми се до ден денес.

katerina-jovanovikj-makedonka-shto-glumeshe-vo-turskata-serija-balkanska-prikazna-problem-beshe-turskiot-jazik-no-se-zapoznav-so-moite-idoli-07.jpg

Ја играв улогата на младата Нина, која живее во сеќавањата на еден од главните ликови (Erdal Özyağcılar).

katerina-jovanovikj-makedonka-shto-glumeshe-vo-turskata-serija-balkanska-prikazna-problem-beshe-turskiot-jazik-no-se-zapoznav-so-moite-idoli-08.jpeg

katerina-jovanovikj-makedonka-shto-glumeshe-vo-turskata-serija-balkanska-prikazna-problem-beshe-turskiot-jazik-no-se-zapoznav-so-moite-idoli-11.jpeg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Катерина С. Анѓеловиќ, јога и лајф коуч: „Со јогата се спознаваш себеси, медитацијата е одмор за умо... „Го прашале јогинот – „Што постигна со јогата?“ – „Па постигнав д...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg