Најтрогателната љубовна порака од насловите на песните на Елена Ристеска


Најтрогателната љубовна порака од насловите на песните на Елена Ристеска

najtrogatelnata-ljubovna-prikazna-od-naslovite-na-pesnite-elena-risteska-02.jpg

Стојам пред тебе „без шминка“ со изгризени „усни како темно мастило“. Кажи ми „како да се радувам“ кога „есен во мене“ царува.

Навистина „немаш право да ми судиш“ кога не се потруди воопшто да траеме „доживотно“. „А можевме многу“, но сега е предоцна.

Живеев во „рај и пекол“ едновремено, но веќе ми е „доста“. „Не сакам да кријам“ дека повеќе немам ниту грам енергија.

najtrogatelnata-ljubovna-prikazna-od-naslovite-na-pesnite-elena-risteska-01.png

Ова е „опасно време“ и мене „милионер“ не ми треба. Сакам да појдам „некаде далеку“, да си пеам „нинанајна“, да пијам „текила и лимон“ и „сакам по добро да те памтам“.

Колку и да „сакам да те галам“, воопшто не ми се допаѓа тоа „што си ти“, „не можам“ да останам...

„Вети“ дека ќе ме сакаш засекогаш и дека сакаш да сум среќна по секоја цена, затоа сега пушти ме.

Морам да живеам „без шминка“!

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

„Ние сме 2“ - Новата песна на Дупер која со нетрпение ја очекувавме Откако ја објавија хит песната „Не сум твој тип“, сите со нетрпение ја очекуваат...
„Сакам да знам” - Дали ќе успеам, ако останам тука? Неодамна на социјалните мрежи се појавија интересни видеа, кои поттикнаа многу п...
Дуа Липа царуваше на топ листите - Кои песни најмногу се слушаа во 201... Кои песни станаа најголеми хитови во годината со која сме подготвени да се збогу...