Прерано те изгубивме, но среќни сме што те имавме Влатко Илиевски


Прерано те изгубивме, но среќни сме што те имавме Влатко Илиевски

prerano-te-izgubivme-no-srekjni-sme-shto-te-imavme-vlatko-ilievski-01.jpg

Само 33 години, уште толку многу да каже, да отпее, да одглуми, да сака и да биде сакан... Но, ќе биде сакан и нема да биде заборавен. За една од најсветлите точки на македонската естрада, за рокерот со нежна душа, за најубавите сини очи, за човекот со завидна енергија и страст за животот.

Неговите „Небо“, „Русинка“, „Најбогат на свет“, „Гушни ме“, „Лето“ нема да избледат, ниту споменот за младиот уметник, на кој музиката му беше храна за душа, нема да избледи.

Прерано те изгубивме, но среќни сме што те имавме Влатко Илиевски.

Дел од неговите песни:

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Најтрогателната љубовна порака од насловите на песните на Елена Ристес... Стојам пред тебе „без шминка“ со изгризени „усни како темно мастило“. Кажи ми „к...
„Сакам да знам” - Дали ќе успеам, ако останам тука? Неодамна на социјалните мрежи се појавија интересни видеа, кои поттикнаа многу п...
„Волшепства мали“ од македонското музичко минато кои сте ги заборавиле Замислете да успеете го вклучите вашиот компјутер од 2008 година со Windows XP и...