Ребека повикува на плажа, Лозано ќе го памти ова лето - македонски „летна шема“ хитови


Ребека повикува на плажа, Лозано ќе го памти ова лето - македонски „летна шема“ хитови

Летото е во полн ек, а добрата музика е неизоставен дел од забавата. Македонската естрада уште многу одамна го започна трендот на летни хитчиња кои нè „освежуваат“ со певливите рефрени.

Makedonski-letna-shema-hitovi-01.jpg

Може да кажеме дека сè започна со хитовите на Ребека – „Лето“, а подоцна и „Обиди се“, со типично летни спотови и заразни ритми кои те тераат да заиграш.

Од тогаш се објавија многу летни хитови низ годините, со стихови како „Летна шема доаѓа, цело Скопје во Охрид патува…“.

Потсетете се на најинтересните македонски летни хитови и уживајте во спотовите кои сосема одговараат на најжешката сезона:

Ребека – Лето

Лозано – Ова лето ќе се памти

Вики – Летна шема

Скипи & Тајзи – Лето

Елена Миленковска – Дојди со мене

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Кои песни се очекува да бидат хитови за пролет 2019? Сè уште се нема издвоено ниту една песна која е на пат да ја одбележи 2019 годин...
10 песни кои се очекува да бидат летни хитови за 2019 година Летото е речиси на прагот. Температурите полека се зголемуваат, а забавите стану...
30 најдобри Disney песни на сите времиња Уште со појавата на првите филмови музиката зазема посебно место и е од суштинск...