Цели пејзажи собрани во мали камчиња

Природата умее на фасцинантен начин сама да се копира во мини и макро верзии - од огромни пејзажи кои одат во недоглед до цели погледи собрани во само едно мало камче. Таков е случајот и со малите агатни кристали.

celi-pejzazi-sobrani-vo-mali-kamcinja-01.jpg

Во едно камче кое може да го собере во вашата рака може да се собере еден пејзаж кој наликува на океан или некаква шума или било што е дел од природата.

Овие кристали се формираат внатре во празнините на вулканските камења, преку складирање на различни материјали како железо или бакар, па се креираат прекрасни апстрактни дизајни кои понекогаш наликуваат на пејзажи.

Еве неколку примери:

Би можело да ве интересира:

Маск го вгради првиот чип во човечки мозок – Зошто ова е најважно за луѓето со парализа? Луѓето на кои ќе им биде вграден чипот ќе можат со мислите да го контролираат мо...
Нереална убавина! Најдобрите вселенски фотографии од телескопот Џејмс Веб, една година по неговото а... Волшебни галаксии, но и планетите со Сончевиот Систем во поинакво светло – што с...
10-те најкомплексни машини направени досега (и за што се користат) Реактори кои пробуваат да создадат енергија како Сонцето, но и судирач на честич...
Најпопуларните вселенски фотографии направени досега (и зошто се значајни) Првата фотографија од црна дупка, но и фотографија од целосно затемнување на Сон...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg