„Посетив 193 земји во светот, но Италија и Северна Кореја ме разочараа - Зошто?“

„Во Италија ја сакам кујната, природата и културата, но не ги поднесувам тамошните мажи, кои немаат почит кон жените. Во Северна Кореја се чувствував како да треба постојано да 'газам по јајца'“ – инфлуенсерката Касандра де Пекол открива кои земји што ги посетила ѝ оставиле најлош впечаток.

posetiv-193-zemji-vo-svetot-no-italija-i-severna-koreja-me-razocharaa-zoshto-01.jpg

Инфлуенсерката Касандра де Пекол од САД (32) имала можност да посети вкупно 193 земји во светот, меѓу кои и Северна Кореја.

Касандра до 27 години успеала да ги посети сите 193 суверени нации, плус Тајван, Косово и Палестина.

Како што вели додека била дете, заради финансиски причини не можела да патува, но откако станала полнолетна одлучила да го пропатува светот и да посети што е можно поголем број земји во светот.

posetiv-193-zemji-vo-svetot-no-italija-i-severna-koreja-me-razocharaa-zoshto-02_copy.jpg

Во текст за Insider, Касандра издвојува кои се нејзините омилени дестинации, кои ѝ оставиле впечаток заради неповторливите пејзажи, разновидните култури и уникатната кујна.

На врвот на нејзината листа се Аргентина, Австрија и Бутан, кои ѝ оставиле најголем впечаток, а по нив следуваат и Пакистан, Вануату, Исланд, Оман, Маурициус и Тунис.

posetiv-193-zemji-vo-svetot-no-italija-i-severna-koreja-me-razocharaa-zoshto-03_copy.jpg

За секоја од овие земји Касандра има само пофални зборови и ја фали гостопримливоста на локалното население, но и природните убавини и можноста да ужива во различни активности.

Но, интересно е тоа што Касандра е разочарана од Италија како земја. Зошто земјата што важи за омилена туристичка дестинација не успеала да влезе во потесниот избор на оваа инфлуенсерка?

„Сум била во Италија многупати во последните 15 години и мојот пра-пра-прадедо бил Италијанец – така што имам потекло и оттаму. Но, без разлика колку пати и да одам, секогаш кога сум излезена ме вознемируваат мажи.

Навистина е срамота, затоа што жените секогаш биле навистина љубезни со мене и научив многу од нив.

Ја сакам кујната, културата, пејзажите и речиси сѐ друго во земјата, но кога и да одам мажите не ме почитуваат“ – вели таа.

posetiv-193-zemji-vo-svetot-no-italija-i-severna-koreja-me-razocharaa-zoshto-04.jpg

Уште една земја што целосно ја разочарала е Северна Кореја. Како што вели, кога стигнала таму во 2016-та година знаела дека мора да се придржува до строгите правила на земјата.

posetiv-193-zemji-vo-svetot-no-italija-i-severna-koreja-me-razocharaa-zoshto-07.jpg

„Морав да барам дозвола секојпат кога сакав нешто да сликам и не ми беше дозволено да излезам од хотелот без дозвола. Морав да ги оставам фотоапаратот, телефонот, ГПС уредот (што го користев за моето семејство да знае каде сум) и лап топ компјутерот на аеродромот, затоа што властите имаат право да ги конфискуваат доколку сакаат.

За среќа ја земав со мене GoPro камерата, па така успеав да направам повеќе фотографии таму.

posetiv-193-zemji-vo-svetot-no-italija-i-severna-koreja-me-razocharaa-zoshto-05_copy.jpg

Исто така, таму не смеев да разговарам со локалците. Се напив кафе во лобито во хотелот и го оставив на масата, но ме предупредија дека тоа не смеам да го правам.

Заради големиот број мали правила се чувствував како да треба постојано да внимавам што правам“ – вели Касандра.

posetiv-193-zemji-vo-svetot-no-italija-i-severna-koreja-me-razocharaa-zoshto-06.jpg

Погледнете уште неколку фотографии од Касандра на следната страница...



Би можело да ве интересира:

„На 23 години имав врска со 80-годишен старец – не ми недостасуваат неговите вилици и лошиот здив“ „Кога сте млади и ќе почнете да се гледате со повозрасни мажи сметате дека сте м...
„Јас сум плус-сајз девојка и сакам да патувам – плаќам за 2 седишта во авион, но се соочувам со крит... Инфлуенсерката Саибра е плус-сајз девојка која сака да патува и вели дека секојп...
Млада мајка мета на критики: „Ќерка ми има 8 месеци и е модел – веќе заработи 4.000 долари“ Мајка од САД вели дека ќерка ѝ го добила првиот ангажман на само пет месеци и де...
Момче (10) се ожени со својата детска љубов, 12 дена пред таа да почине од леукемија „Повеќето деца сакаат да одат во Дизниленд, но таа отсекогаш сакаше да биде сопр...
„Сакам да си најдам маж кој ќе ме финансира, а јас само да си седам дома и да ги чувам децата“ „Се знае - мажот се грижи за жената, а таа се грижи за децата. Мажот со кој ќе б...
Брачен пар, кој не сака деца пред да го прошета светот, е мета на осуда: „Прво сакаме да уживаме во ... „Сакаме деца еден ден, но прво сакаме да уживаме во слободата. Не попуштаме под ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg