Кои 6 луѓе на планетава се побогати од Марк Закерберг?


Кои 6 луѓе на планетава се побогати од Марк Закерберг?

На 4-тото место на листата на најбогати луѓе во светот за 2018 година се најде Бил Гејтс, a на 7-мото Марк Закерберг.

koi-6-lugje-na-planetava-se-pobogati-od-mark-zakerberg-01.jpg

Магазинот Sunday Times ја објави  листата на најбогати луѓе на планетава за 2018 година.

На листата на 7-мото место се најде сопственикот на гигантот Фејсбук, Марк Закерберг.

Кои 6 луѓе се најдоа пред него?

1. Семејството Walton - основачи на компанијата Walmart, 174.5 милијарди долари

koi-6-lugje-na-planetava-se-pobogati-od-mark-zakerberg-08.jpg

2. Charles & David Koch - David е претседател на бордот на директори и CEO, а Charles потпретседател на компанијата Koch Industries, 120.3 милијарди долари

koi-6-lugje-na-planetava-se-pobogati-od-mark-zakerberg-02.jpg

3. Jeff Bezos - основач и CEO на компанијата Amazon, 112.4 милијарди долари

koi-6-lugje-na-planetava-se-pobogati-od-mark-zakerberg-03.jpg

4. Bill Gates - ко-основач на компанијата Microsoft, 90.3 милијарди долари

koi-6-lugje-na-planetava-se-pobogati-od-mark-zakerberg-04.jpg

5. Warren Buffett - претседател на бордот на директори и сопственик на 18% од акциите на компанијата Berkshire Hathaway, 84.2 милијарди долари

koi-6-lugje-na-planetava-se-pobogati-od-mark-zakerberg-05.jpg

6. Bernard Arnault - претседател на бордот на директори и CEO на компанијата LVMH, 72.2 милијарди долари

koi-6-lugje-na-planetava-se-pobogati-od-mark-zakerberg-06.jpg

7. Mark Zuckerberg - претседател на бордот на директори, CEO и ко-основач на компанијата Facebook, 71.2 милијарди долари

koi-6-lugje-na-planetava-se-pobogati-od-mark-zakerberg-07.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Писмо од девојка ден пред да умре од рак: „Ех да имав само уште еден д... Ова емотивно и трогателно писмо ќе направи да се запрашате за вистинската смисла...
Во Кина се следи секој чекор на граѓаните со бодување, а има и „црна л... Можеби ви звучи како извадок од научно-фантастична книга, но реалноста е дека во...
Детето кое го носеше расистичкиот дуксер на H&M доби понуда од милион ... Освен ако не бевте целосно исклучени од светот изминатава недела, сигурно го вид...