Децата фотографирани со своите највредни предмети низ 34 земји во светот


Децата фотографирани со своите највредни предмети низ 34 земји во светот

Децата се чисти и невини и без разлика колку малку може да им пружат нивните родители тие му се радуваат на тоа како на вистинско богатство.

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-01.jpg

Италијанскиот фотограф Габриел Галимберти го креираше проектот „Toy Stories“ во кој фотографира дечиња од разни земји во светот со нивните највредни предмети.

Досега ги има посетено Индија, САД, Кенија, Јапонија и низа други држави.

Иако некои дечиња поседуваат тон играчки, додека други само неколку скромни, за нив тие значат богатство.

Овие фотографии се доказ за класните разлики низ светот, но и за различните интереси на дечињата.

Отпатувајте за миг во магијата на детскиот свет:

Тангавизи, 3 години – Кенија

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-03.jpg

Зи Ји, 3 години – Кина

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-02.jpg

Лукас, 3 години – Австралија

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-04.jpg

Џулиус, 3 години – Швајцарија

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-05.jpg

Арафа и Ајша, 4 години – Занзибар

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-06.jpg

Тајра, 5 години – Шведска

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-07.jpg

Мауди, 3 години – Замбија

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-08.jpg

Орли, 6 години – Тексас, САД

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-09.jpg

Аленах, 4 години – Филипини

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-10.jpg

Микел, 3 години – Норвешка

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-11.jpg

Бетсаида, 6 години – Хаваи

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-12.jpg

Јулија, 3 години – Албанија

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-13.jpg

Таха, 4 години – Либан

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-14.jpg

Ранија, 3 години – Малезија

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-15.jpg

Калум, 4 години – Алјаска, САД

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-16.jpg

Талија, 4 години – Алжир

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-18.jpg

Оскар, 6 години – Велика Британија

decata-fotografirani-so-svoite-najvredni-predmeti-niz-35-zemji-vo-svetot-17.jpg

Уште 17 земји на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 земји во светот во кои се јаде најмногу чоколадо Еден Швајцарец јаде околу 10.8 килограми чоколадо годишно, а еден Кинез само 100...
12 фото докази дека светот е убав ако ја видиме љубовта околу нас „По 60 години брак тој е со неа, иако таа сега има деменција и не се сеќава на н...
Што ѝ го уби духот на најсреќната држава на светот - Бутан? Модерната технологија како да ѝ донесе несоница на оваа среќна нација која живее...