На Санторини стапи на сила забрана - дебелите туристи не смеат да јаваат магариња


На Санторини стапи на сила забрана - дебелите туристи не смеат да јаваат магариња

Акциите за поткренување на јавната свест родија со плод и грчката влада застана во одбрана на правата на животните.

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-01.jpg

Грчката влада стави ограничување за максималната тежина на туристите на кои им е дозволено да јаваат магариња.

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-02.jpg

Ова особено се практикува на островот Санторини, каде магарињата треба да ги качуваат туристите по стрмните скали.

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-07.jpg

За доброто на животните грчката влада ограничи туристите потешки од 100 килограми да не смеат да јаваат магариња. Тежината на туристот не смее да надмине една петина од тежината на магарето. Здравјето на животните е на прво место.

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-10.jpg

Магарињата мора да добиваат соодветна нега и храна, а организацијата за правата на животните ПЕТА дури имаше спроведено кампања за поткревање на јавната свест „Donkeys on Santorini Abused and Used as Taxis: Please Help Them!“.

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-11.jpg

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-09.jpg

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-08.jpg

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-06.jpg

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-05.jpg

na-santorini-stapi-na-sila-zabrana-debelite-turisti-ne-smeat-da-javaat-magarinja-04.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Забрана за родендени и јога: 10 чудни работи во кои веруваат Јеховинит... Тие не слават Божиќ, Велигден, не носат тесни панталони и себеси се сметаат за п...
Скокаат пред возови, грешките се кријат под украсна хартија: Јапонците... Елиот Чен, Кинез којшто живее во Јапонија реши да сподели неколку вистини во врс...
Жртва на семејно насилство открива како 6-годишната ќерка ѝ го спасила... „Тато ја повредува мама“ се зборовите кои ја спасиле Џоди по 3 години екстремно ...