Тераси на покривите, животот почнува на 40 години: 9 факти за животот во Шпанија


Тераси на покривите, животот почнува на 40 години: 9 факти за животот во Шпанија

Не е важно што ќе кажат другите, па така се прекршуваат стандардите за убавина, неретко се раѓа прво дете по 35-тата, а пензионерките носат шарени фустани.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-01.jpg

Шпанија нуди многу и изгледа како совршена земја за одмор, но што мислите за живеењето таму?

Зошто е добро да се живее во Шпанија:

Жените не се придржуваат во одредени стандарди за убавина, па носат спортска облека за да им е удобно, ја оставаат косата седа, но ако сакаат ставаат тон циркони на ноктите и црвен кармин.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-02.jpg

Породилното отсуство трае само 4 месеци и ако сакате може да го продолжите, но на свој трошок. Добро е што родителските обврски мајките подеднакво ги делат со татковците.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-03.jpg

Некои улици се мијат секој ден, а останатиот дел од градовите неколку пати неделно и се користат дури и специјални средства за тоа. Не е чудно што Шпанците не ги соблекуваат чевлите кога одат на гости.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-04.jpg

На 40 години животот штотуку започнува и таму нема такво нешто дека забавата е само до 25-годишна возраст. Повеќето стапуваат во брак по 30-тата, а имаат деца по 35-тата.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-05.jpg

Пензионирањето не е причина да не облечете нов шарен фустан и не е чудно да видите пензионери во салони за убавина, во кафулиња или како убаво дотерани шетаат на плажата.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-11.jpg

На училиштата децата може да изберат специјално мени и да се внимава на тоа ако вашето дете е алергично на глутен пример или на која било состојка.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-07.jpg

Шпанците имаат време за појадок, па време за ручек кој се претвора во сиеста (попладневна дремка) и нивниот работен ден е навистина релаксиран.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-08.jpg

Собите во болниците за мајките со новороденчиња изгледаат како соби од хотел со 5 ѕвезди.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-09.jpg

Имаат отворени тераси на покривите на кои има маси за јадење, цвеќиња, па дури и мини кујна. Тука Шпанците минуваат многу време.

terasi-na-pokrivite-zivotot-pochnuva-na-40-godini-9-fakti-za-zivotot-vo-shpanija-10.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Жена за првпат стана мајка на близначиња на 50 години, по низа спонтан... Го чекала вистинскиот, но не дошол, па од 39-годишна возраст минала години и год...
Косата ѝ е долга речиси два метри и не ја измила скоро 20 години (фото... Вели дека мирисите кои се впиваат во нејзината коса ѝ се драги затоа што ја потс...
На 11 години станала анорексична, на 20 години конечно изгледа здраво ... На училиште на Алис ѝ велеле дека е дебела, таа се повлекла од себе и оттогаш за...