11 бизарни навики на Кинезите, од кои 2 ги практикуваат и Македонците


11 бизарни навики на Кинезите, од кои 2 ги практикуваат и Македонците

Од лажни „листови“ на нозете до пиење на мајчино млеко од страна на старите милијардери, кои се најчудните навики на Кинезите?

11-bizarni-naviki-na-kinezite-od-koi-2-gi-praktikuvaat-i-makedoncite-01.jpg

Секоја земја има свои културолошки одлики, а Кинезите се навистина уникатни во овој поглед.

Од вкусот за мода до навиките во исхраната, тие навистина се истакнуваат од остатокот од светот.

Дел од нивните чудни навики, од кои првите две ги практикуваат и некои Македонци:

„Специјална“ техника на ладење

Кога ќе почне летото во Кина мажите бесрамно ги креваат маиците и си ги ладат стомаците. И младите и старите го прават ова и на овој начин сметаат дека му дозволуваат на телото да „дише“.

Инаку, и во Македонија некои мажи, за жал, го практикуваат овој „систем на разладување“.

11-bizarni-naviki-na-kinezite-od-koi-2-gi-praktikuvaat-i-makedoncite-02.jpg

Мажи со долги нокти

Долгите нокти кај мажите во Кина се симбол на богатство, со тоа тие покажуваат дека не работат физичка работа. Некои мажи ги растат сите нокти, а некои само оние на малите прсти.

И во Македонија, за жал, некои мажи го растат нокотот на едниот мал прст, но дефинитивно од поинакви побуди.

11-bizarni-naviki-na-kinezite-od-koi-2-gi-praktikuvaat-i-makedoncite-03.jpg

Жените ставаат лажни задници

Изгледа Ким Кардашијан им стана идол и на жените од Кина и овој тренд е сè пораспространет.

Дојде и во Македонија, но за среќа не се распространи многу.

11-bizarni-naviki-na-kinezite-od-koi-2-gi-praktikuvaat-i-makedoncite-04.jpg

Лажни „листови“

Девојките од Кина сакаат да имаат истакнати мускули на потколеницата, па наместо да со месеци да вежбаат, го постигнуваат ефектот за неколку минути со ставање на додатоци.

11-bizarni-naviki-na-kinezite-od-koi-2-gi-praktikuvaat-i-makedoncite-06.jpg

11-bizarni-naviki-na-kinezite-od-koi-2-gi-praktikuvaat-i-makedoncite-05.jpg

Специјални лепенки за „големи“ очи

Во Кина сонуваат за големи и широко отворени очи, па ставаат специјални лепенки за да постигнат таков изглед.

11-bizarni-naviki-na-kinezite-od-koi-2-gi-praktikuvaat-i-makedoncite-07.jpg

Одење наназад

Во парковите во Кина може да видите луѓе кои одат наназад. Се верува дека оваа техника е вежба за телото која ја намалува тензијата во мускулите.

11-bizarni-naviki-na-kinezite-od-koi-2-gi-praktikuvaat-i-makedoncite-08.jpg

Уште 5 навики на следната страна...Би можело да ве интересира:

15 докази зошто Македонците нема никогаш да ги разберат Јапонците Во такси возилата има копче со кое може да му сигнализирате на таксистот дека са...
Живи жаби во маркетите, некултурни потези: 12 чудни факти за животот во Кина Бабите се сметаат за глава во семејството и нивната смрт е страшна загуба. Мажот...
Од листата на бизарни парови: 60-годишна бабичка се сврши со 21-годишно момче Таа е 39 години постара од својот свршеник. Го запознала кога имал само 19 годин...

Најчитани неделава