Последиците од пожарите во Австралија низ 21 „пред и потоа“ фотографија


Последиците од пожарите во Австралија низ 21 „пред и потоа“ фотографија

Австралија гори со месеци, а пожарите направија огромна штета.

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-01.jpg

Од почетокот на сезоната на пожари во 2019-та, па сè досега, во Австралија изгореа дури 10 милиони хектари земја.

Половина милијарда животни настрадаа само од пожарите во Нов Јужен Велс, а според еколозите од Универзитетот во Сиднеј, животот го загубија милијарда животни. 

За добро да ја согледате штетата од пожарите, во продолжение погледнете ги „пред и потоа“ фотографиите од Австралија:

Островот Кенгуру

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-02.jpg

Плажата Tathra – пред и по пристигањето на чадот и пепелта од пожарите. Темниот отпад на долната фотографија се изгорени дрва и пепел насобрани на брегот...

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-03.jpg

Островот Кенгуру

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-04.jpg

Природниот резерват Mogo

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-05.jpg

2 часа пред пожарите и 3 дена потоа

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-06.jpg

Сините Планини во Австралија

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-07.jpg

Историската главна улица во Кобарго

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-08.jpg

Мостот Genoa

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-09.jpg

Пристаништето во Малакута

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-10.jpg

Природниот резерват во Канбера

pred-i-potoa-fotografii-shto-ja-pokazhuvaat-shtetata-od-pozharite-vo-avstralija-11.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

Храбра девојка дала отказ, го „откачила“ момчето и тргнала на пат околу Америка Сигурно барем еднаш сте посакале да оставите сè зад вас и да започнете нов живот...
Емотивни фотки, уништени домови, изгорени животни – катастрофалните пожари во Австралија (фото+видео... Пожарите кои беснеат низ речиси целата територија на Австралија оставија многу л...
4-годишно момче со Даунов синдром стана модел и го освојува светот „Мислевме дека светот е суров, но среќни сме што погрешивме, светот го прифати н...