Дистанца на плажите во Франција vs. плажите во Охрид (фото)


Дистанца на плажите во Франција vs. плажите во Охрид (фото)

Како мерка за заштита од корона вирусот, плажите во Франција се отворени, но со обележан простор за користење.

distanca-na-plazite-vo-francija-vs-plazite-vo-ohrid-01.jpg

Означен е со јажиња просторот кој може да го користи едно семејство, а може да се направи резервација однапред. 

distanca-na-plazite-vo-francija-vs-plazite-vo-ohrid02.jpg

distanca-na-plazite-vo-francija-vs-plazite-vo-ohrid01.jpg

distanca-na-plazite-vo-francija-vs-plazite-vo-ohrid03.jpg

И додека земјите низ Европа наоѓаат соодветен начин како да го спречат ширењето на корона вирусот, во Македонија, сликата е сосема поинаква...

Да се потсетиме на ситуациите од плажите во Охрид...

Е. П. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Хрватски научник пресмета колкави се шансите да заболите од Корона вирусот Молекуларниот биолог Игор Штагљар, еден од најреномираните хрватски научници кој...
Европските градови раздвижени после намалувањето на рестриктивните мерки против корона вирусот (фото... Веќе во повеќето држави почнаа да попуштаат рестриктивните мерки за спречување н...
Плажите во Грција преполни со луѓе, луѓето заборавија на короната (фото+видео) Се сончаа, играа одбојка, па дури и заборавија на препораките за социјално диста...

Најчитани неделава