Близначки потрошиле 118.000 евра за да изгледаат идентично и немаат намера да престанат со операциите

Близначките Доли и Дејзи Симпсон (25) од Обединетото Кралство велат дека потрошиле 140 илјади британски фунти (118 илјади евра) на пластични операции за да изгледаат идентично.

bliznachki-potroshile-118-iljadi-evra-za-da-izgledaat-identichno-i-dvete-sme-nesigurni-za-istite-neshta-01.jpg

Двете близначки заедно со нивната мајка Кристина гостуваа во емисијата This Morning во која отворено говореа за сопствените одлуки да одат на пластични операции за да изгледаат идентично.

bliznachki-potroshile-118-iljadi-evra-za-da-izgledaat-identichno-i-02.jpg

Сè започнало кога имале 18 години и двете заедно одлучиле да ги пополнат усните со филери. По ова одлучиле да направат операции на носот, а операциите на градите ги направиле истиот ден, кај истиот хирург.

Дејзи вели дека нејзиното лице било позаоблено и дека со оглед на тоа што не можат да ја променат структурата на коските, сепак се трудат најдобро што можат да го постигнат да изгледаат идентично.

bliznachki-potroshile-118-iljadi-evra-za-da-izgledaat-identichno-i-03.jpg

„Кога посетуваме хирург секогаш бараме да го постигнеме истиот изглед и сакаме да го добиеме истиот резултат“ – вели Доли.

Сестрите веќе отишле предалеку со ова, па Дејзи открива дека нејзината сестра дури направила и операција на вагината, а таа очекува наскоро да го направи истото, затоа што работите се одложиле поради пандемијата.

bliznachki-potroshile-118-iljadi-evra-za-da-izgledaat-identichno-i-04.jpg

На прашањето зошто толку многу им е важно да изгледаат идентично сестрите велат:

„Не е во тоа дека сакаме да бидеме идентични, туку и двете не сме  самоуверени за истите работи. И двете не се чувствувавме самоуверено, па со тоа што операциите ги правиме заедно си даваме меѓусебна поддршка.“

bliznachki-potroshile-118-iljadi-evra-za-da-izgledaat-identichno-i-05.jpg

Доли признава дека таа е поекстремна во барањата од нејзината сестра и дека би сакала да направи некои работи различно, на пример повторно да ги зголеми градите, но нејзината сестра не прифаќа.

Мајката на девојките, Кристина, очекувано, не го споделува нивниот ентузијазам и вели:

„Кога почнаа да ги прават овие процедури не ми кажаа сè. Јас верував дека тие се убави и пред да почнат да ги прават операциите“ – а додава дека можеби сите проблеми почнале уште во училиште кога девојките биле жртви на врсничко насилство затоа што биле близначки.

bliznachki-potroshile-118-iljadi-evra-za-da-izgledaat-identichno-i-06.jpg

Таа не се согласува со нивните операции, но како родител сака само нејзините ќерки да бидат среќни и здрави и  дека сега се многу посреќни од минатото. 

Мајката нагласува дека не се согласува со постапките на нејзините ќерки, но стравува дека може да ги загуби ќерките ако се спротивстави.

bliznachki-potroshile-118-iljadi-evra-za-da-izgledaat-identichno-i-dvete-08.jpg

„Тие се возрасни, имаат 25 години, не можам да ги сопрам. Можам само да ги советувам и да ги поддржувам. Не сум загрижена само за моите ќерки, туку за младите луѓе воопшто“ – вели таа.

bliznachki-potroshile-118-iljadi-evra-za-da-izgledaat-identichno-i-07.jpg

 Б. С. Б. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

„На 16 години бев бездомник, спиев на улица, сакав да си го одземам живот - сè се смени кога ме прим... Клои Помфрет пораснала во згрижувачки дом, а станала бездомник на 16 години. Спи...
„Ќе има кој да ме чува кога ќе остарам“: 70-годишна жена од Уганда роди близнаци 70-годишна жена од Уганда роди близнаци со што стана една од најстарите родилки ...
„На 23 години имав врска со 80-годишен старец – не ми недостасуваат неговите вилици и лошиот здив“ „Кога сте млади и ќе почнете да се гледате со повозрасни мажи сметате дека сте м...
Вдовицата на Хефнер: „Од лошата хигиена во палатата добив болести, на Хју му беше здодеано од секс“ По 8 години живот во Плејбој палатата Кристал добила лајмска болест, а било утвр...
Девојка се соочува со критики: „Се омажив за бебиситерот што ме чуваше кога имав 4 години“ „Ти беше најдобриот бебиситер во мојот живот. Среќна сум што големата разлика во...
„Бев сурогат мајка на неколку познати жени - има многу предизвици кои се кријат од јавноста“ „Морав да пополнам куп формулари. Поминав психолошка евалуација, правев прегледи...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg